GoPro HERO8 Black

HERO8 er uden slinger det bedste actionkamera, amerikanske GoPro har produceret. Den opdaterede billedstabilisering er fx utrolig effektiv.

af Gearguiden #Kamera #GoPro
8.9

Siden GoPro lancerede HERO7, er actionkameraernes konge blev hårdt presset fra flere sider. Ikke mindst DJI har vist tænder med OSMO Action, der imponerede os med en skærm på forsiden til selfieoptagelser. Med HERO8 er modangrebet kommet, og det er uden slinger det bedste actionkamera, GoPro har produceret. Den opdaterede billedstabilisering er utrolig effektiv. Videooptagelser under kørsel på meget ujævnt underlag og under gang på trapper og andet kuperet underlag blev i alle tilfælde imponerende rolige. Der er flot video i 4K med gode detaljer, ligesom slowmotionoptagelser også er fine. Fotokvaliteten fra de 12,0 mio. pixels er god i denne klasse, hvor den lille sensor som altid har sine begrænsninger. HDR-funktionen gør det også godt. Billederne blev dog bedst, når der ikke var alt for stor kontrast med fx en direkte sol i modlys. I gråvejr blev HDR-optagelserne til gengæld virkelig gode. Kameraet kan også optage i raw.
HERO8 har godt nok en skærm på fronten, men den bruges desværre kun til at vise indstillinger. Her er DJI foran. Til gengæld er vi ret glade for den nye hovedskærm, der er meget detaljeret med fine farver. Det er også her man primært indstiller kameraet. Skærmen er nemlig berøringsfølsom, og den nye menu er mere brugervenlig end før. Med fingeren kunne vi fx hurtigt skifte fra ultravidvinkel til normalt perspektiv – eller fra video til foto. Vi kunne også hurtigt zoome ind på detaljerne med fingrene. HERO8 fungerer virkelig fint med den opdaterede GoPro-app, der lynhurtigt forbinder telefon med kamera. Også stemmestyringen er meget pålidelig. Desværre er HERO8 klassens dyreste actionkamera.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

HERO8 leverer flot video i både 4K med gode detaljer, ligesom slowmotionoptagelser også er fine. Fotokvaliteten fra de 12,0 mio. pixels er god i denne klasse. Prisen er dog høj.

Specifikationer

Mærke
GoPro
Mio. pixels
12,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skærm
2,0
Billeder/sekund
30
Max. ISO
3200