Hasselblad X1D II 50C

Kameraet her har en enorm billedchip i mellemformat på 43,8 x 32,9 mm, der altså er større end full-frame. Det er en fornøjelse at arbejde med og tager fremragende billeder.

af Gearguiden #Kamera #Hasselblad
9.0

Kameraet her har en enorm billedchip i mellemformat på 43,8 x 32,9 mm, der altså er større end full-frame. Det er en fornøjelse at arbejde med og tager fremragende billeder. På stativ gør store og klart adskilte knapper, indstillingshjul og den store berøringsfølsomme skærm på 3,6 tommer det nemmere at indstille X1D II end et systemkamera i mellemklassen med en langt mindre APS-C-sensor. Nok så imponerende er det, at kameraet også er glimrende til håndholdt fotografering. Det er ellers sjældent tilfældet med mellemformatkameraer.

Ergonomien er fremragende, den elektroniske søger er præcis og informativ, og kameraet fylder og vejer ikke meget mere end et full-frame-kamera. X1D II er 30.000 kroner billigere end sin forgænger, så prisen matcher nu rivalen Fujifilm GFX 50S. Tilsammen udgør de et reelt alternativ til de bedste full-frame-kameraer. Et jpeg-billede fylder 20-50 megabytes, mens en raw-fil fylder godt 100 megabytes. Og du bør skyde i raw. Der er et fantastisk dynamisk spillerum, som gør det muligt at hente detaljer i selv hårde højlys og skygger uden kvalitetstab. De 51,3 mio. pixels sørger for detaljegengivelsen, og Hasselblads objektiver klarer resten. I Photoshop klarede vi nemt den smule korn, der kan dukke op på ISO 25.600. X1D II 50C er som skabt til ikke mindst landskaber, arkitektur og portrætfotografering.

SDer er også svagheder. Kameraet er fem sekunder om at starte op og er med sin adstadige autofokushastighed og tophastighed på 2,7 billeder per sekund direkte uegnet til action. Jpeg-billeddannelsen er direkte primitiv, og det er nemt selv at lave væsentligt bedre raw-konverteringer. Endelig er de fleste objektiver primes – altså med fast brændvidde. Det betyder mange objektivskift, og den store sensor sidder ubeskyttet én centimeter bag fatningen. Når det er sagt, er Hasselblad X1D II 50C en drøm, når du skyder i raw på de rigtige motiver.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Kameraet er en fornøjelse at arbejde med, og du kan hente nærmest alt frem af raw-filerne. det er dog ikke velegnet til action

Specifikationer

Mærke
Hasselblad
Mio. pixels
51,3
Brændviddeforl./optisk zoom
0,79
LCD-skærm
3,6
Billeder/sekund
2,7
Max. ISO
25.600