Insta360 ONE R Twin Edition

Dette nyskabende kamera kan ombygges fra et 360-graders-kamera til til actionkamera på under et minut.

af Gearguiden #Kamera #Insta360
9.2

Kinesiske Insta360 har stor succes med gode 360-graders-kameraer i mange prisklasser. Med ONE R går de skridtet videre, og gør det muligt at ombygge fra 360 til actionkamera på under et minut. Med i denne Twin Edition får man et grundmodul med skærm samt to objektivmoduler, man kan skifte imellem. Det ene indeholder to vidvinkeloptikker, så man kan optage 360 grader omkring sig i 5,7K og bagefter vælge udsnit i en app på sin smartphone. De færdige klip svarer til Full HD. Den tilhørende app er ganske avanceret og alligevel nem at bruge, og det er sjovt at kunne vælge de helt rigtige vinkler ud af de 360 grader og lave panoreringer direkte i appen.
Den anden optik er mere klassisk, og når den monteres på kameradelen i stedet for 360-modulet, har man pludselig et actionkamera med 4K, som man kender det fra et GoPro-kamera. Med en brændvidde svarende til 16 mm kan man få det hele med, og i appen kan man vælge at komme lidt tættere på og dermed undgå fortegning. Den indbyggede billedstabilisering er digital, men ikke desto mindre virkelig god. Selv i løb fik vi rolige og glidende optagelser. Billedkvaliteten er i visse situationer bedre end GoPros nyeste, HERO8 Black. Fx får man flere detaljer i mørke områder med Insta360 ONE R, der ikke er så hård i kontrasten som konkurrenten. Lyden er på det jævne, men man kan montere en ekstern mikrofon. Fotos kan optages i raw.
Billedkvaliteten med 360-modulet er en smule bedre end den udmærkede forgænger, Insta360 ONE X. Vi oplevede en bedre dynamik, hvor områder i modlys brænder mindre ud. Også med 360-graders-kameraet er billedstabiliseringen virkelig god. Trods modulopbygningen er ONE R vandtæt til fem meters dybde, og de forskellige dele samt det røde batteri i bunden sidder godt fast i hinanden. Batteriet holder til cirka 45 minutters optagelser og er ikke så følsomt over for kulde som forgængeren. Farveskærmen er lille, men brugbar.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Nyskabende og ambitiøst kamera, der på flere områder er stærkere end veletablerede GoPro. Du får effektfulde 360-optagelser, der kan komponeres efter optagelsen, men det tager lidt tid at skifte mellem modulerne, og billedstabiliseringen presses i dårligt lys.

Specifikationer

Mærke
Insta360
Mio. pixels
12,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1x