Leica C-Lux

For første gang kan Leica-folket nu få et lommekamera med stor billedsensor, kraftig zoom og det kendte røde logo. Sidstnævnte giver dog en udfordring med prisen.

#Kamera #Leica
8.4

Leica C-Lux er langt hen ad vejen det samme kamera som Panasonic Lumix DC-TZ200. I begge tilfælde får du et kompaktkamera med 1”-sensor og et zoomobjektiv med 15x zoom, der dækker 24-360 mm, elektronisk søger, god autofokus, serieoptagelser med 10,0 billeder i sekundet, raw og video i 4K. Nærmeste konkurrent med 1”-sensor til de to modeller er Sony DSC-RX100 VI, der har 8,3x zoom og tilmed er dyrere.

Ved fotografering har kameraet en særdeles effektiv optisk billedstabilisering, der ved videooptagelse bakkes op af stabilisering på sensoren i fem planer.

I modsætning til versionen fra Panasonic, har Leica C-Lux et lidt større håndgreb, der ligger godt i hænderne.

C-Lux er behageligt at arbejde med. Ergonomien er overraskende god med en fin placering af knapper og indstillingshjul. Skærmen på 3,0 tommer er af god kvalitet og berøringsfølsom. Den elektroniske søger er uundværlig til at se motivet og stabilisere kameraet i optagelsen, men lys og farver vises ikke præcist, da søgeren ikke kan gengive sort.

Lysfølsomheden går til ISO 25.000, hvor billeder bliver ekstremt kornede. Faktisk vil vi ikke gå over ISO 3200, hvis resultatet skal være rigtig godt. Detaljegengivelsen er fin takket være den høje opløsning på 20,0 mio. pixels, men desværre falder skarpheden gradvis fra, hvad der svarer til 85 mm, og op til 360 mm, hvor skarpheden kun er gennemsnitlig.

Hvor Panasonic TZ200 sælges i sort til 5475 kroner, fås det nye Leica C-Lux med sit røde logo i enten midnatsblå eller guld til 7595 kroner. Her får du tre måneders gratis abonnement på Adobes CC Photography Plan med i prisen.

Konklusion

Et zoomobjektiv, der dækker 24-360 mm i et kamera, der kan ligge i lommen, kaster glans over billederne. Det trækker op, at C-Lux skyder raw og 4K. Telebillederne får os ikke til at klappe af begejstring, og prisen er høj i forhold til Panasonics version af det kompakte kamera.

Specifikationer

Mærke
Leica
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
15x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
10
Max. ISO
25600