Leica C

Det er første gang nogensinde, at et kamera med det forjættede Leica-logo ikke ligger langt over konkurrenterne rent prismæssigt, men det nye Leica C er denne gang billigere end Sony RX100 II, og tilmed følger Lightroom 5 i fuld version med kameraet.

#Kamera #Leica
8.1

Leica C er bygget i Japan og næsten identisk med Panasonic LF1. Det, der især imponerer, er, at kameraet er lille og meget let, og at det alligevel har et zoomobjektiv på hele 28-200 mm, tilmed med indbygget dæksel. Det betyder for alvor noget i praksis, og man får skarpe billeder selv på 200 mm, fordi den elektroniske søger er god, når kameraet stabiliseres mod ansigtet. Skiftet mellem skærm og søger kræver et tryk på en knap. I øvrigt er ergonomien ikke for god på grund af kameraets glatte overflade og manglende håndgreb. Brugervenligheden er dog fornem, når man sammenholder zoomområde med kameraets størrelse, og man kan programmere kameraets funktionsknap, så man får let adgang til de vigtigste indstillinger. Billedkvaliteten matcher selvfølgelig ikke Leicas dyre og eksklusive M-kameraer, men til skærmbrug og print op til 13 x 18 cm er den god nok med fin eksponering og gengivelse af farve og detaljer. Svageste punkt er støj, hvor kameraet scorer dårligt. Leica C har wi-fi og fås i farverne Light Gold eller Dark Red.

Konklusion

Et dyrt Panasonic-kamera vil nogle sige, men med Lightroom 5 giver det lille og lette kamera med den kraftige zoom god mening.

Specifikationer

Mærke
Leica
Mio. pixels
12,0
Brændviddeforl./optisk zoom
7,2x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
10,0
Max. ISO
12.800