Leica T

Med objektiv er Leica T dobbelt så dyrt som tilsvarende kameraer uden at tage bedre fotos. Kameraet er skabt til dem, der holder af smukt design.

#Kamera #Leica
8.2

Når du stryger fingeren hen over Leica T’s ekstremt lækre aluminiumsoverflade, oplever du en fornemmelse af kvalitet, som intet andet kamera byder på. Huset er fræset ud af en enkelt blok aluminium på 1,2 kilo og poleret ned til de 94 gram, det færdige hus vejer. Leica T er med sin rene glasbagside og fire minimalistiske knapper på toppen tydeligt inspireret af Apples produkter. Den store skærm er berøringsfølsom, og fra dens ikoner programmeres de to indstillingshjul. Skift mellem optagelse og afspilning sker ved at stryge fingeren lodret på skærmen.

Grænser for kvaliteten

Leica T er først og fremmest et luksuskamera. Det er ikke så hurtigt at arbejde med, som de andre avancerede kameraer i denne prisklasse, fordi man skal ind i menuen og programmere knapperne, alt efter om man vil stille fx ISO eller hvidbalance. T-systemet består ud over kameraet, der er billigt for et Leica, af et 18-56mm Vario-Elmar til 11.500 kroner og et 23mm F2.0 til 12.500 kroner. Et 55-135 mm og et 11-23 mm er på trapperne. Uundværligt tilbehør er Visoflex-søgeren til 3695 kroner, der ikke kun er en fremragende søger, der kan vinkles lodret op, men den rummer også gps, der supplerer den indbyggede wi-fi. Er du den lykkelige ejer af Leica M-objektiver, skal du også have en Leica T-adapter til 2495 kroner. En køreklar Leica T-udrustning ender på mindst 23.495 kroner. Det er design og finish, der retfærdiggør kameraets pris.

Da vi anmeldte Leica T i nr. 11/2014, sammenholdt vi billedkvaliteten med Fujifilm X-T1 og fandt, at de var ret jævnbyrdige. Nu har vi haft mulighed for en mere dybdegående test, og vi kan stadig konstatere, at billedkvaliteten er god for et APS-C-systemkamera – men heller ikke mere. Eksponeringen er gennemsnitlig, så eksponeringskompensationen skal bruges flittigt. Farvegengivelsen er ret forsigtig, så til jpeg anbefaler vi at sætte billeddannelsen op til Vivid. Detaljegengivelsen er god, men opløsningen sætter sine begrænsninger, og bedre bliver det ikke af, at kameraet ikke har billedstabilisering. Det kan tage to billeder, sætte dem sammen og maksimere skarpheden, men det er ikke ideelt, og det virker ikke med raw. Skarpheden er fin uden at være i særklasse, specielt på de længste brændvidder, og vi fik både vignettering og farvefejl.

Konklusion

Med objektiv er Leica T dobbelt så dyrt som tilsvarende kameraer uden at tage bedre fotos. Kameraet er skabt til dem, der holder af smukt design.

Specifikationer

Mærke
Leica
Mio. pixels
16,3
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,7
Billeder/sekund
5,0
Max. ISO
12.500