anm_leicaTL2_01

Leica TL2

Leicas markante T-serie er det tætteste, man kommer på en smartphone, når det gælder betjening. TL2 er tredje model i serien, og den smarte teknologi er ikke kun et plus.

af Gearguiden #Kamera #Leica
8.3

Leica TL2 er halvt kamera og halvt kunstværk. Kamerahuset er meget lækkert forarbejdet, og bortset fra den store, berøringsfølsomme skærm på 3,7 tommer har kameraet kun to knapper og to indstillingshjul. Knapper og hjul skifter funktion, alt efter hvordan kameraet er indstillet, hvilket ikke er særlig brugervenligt. Når du har taget et foto og vil tjekke det, er der ingen playknap. Du skal swipe opad på skærmen for at se billedet. Det er dårligt beskrevet i manualen. Skærmmenuen består af en serie trykfølsomme punkter, hvoraf ni ad gangen kan være synlige på skærmen med et ikon og lidt tekst. Ikonerne kan arrangeres efter behag. Du vil elske eller hade at indstille TL2. Indstillingen er mærkbart langsommere end på et kamera med direkte knapper til fx ISO og autofokus, fordi du skal ind i menuen, før du kan komme videre. Som et kamera for entusiaster og professionelle er TL2 ramt helt uden for skiven, men de vil også hellere have Leicas M-, Q- eller SL-serie. TL-serien er et lækkert legetøj til dem, der gerne vil tage gode billeder og ikke kunne drømme om at indstille noget på kameraet.

I forhold til Leica T og TL er opløsningen hævet fra 16,0 til 24,1 mio. pixels, og det ses i en bedre detaljegengivelse, der dog ikke overgår andre kameraer med samme opløsning. Farverne bliver gode på jpeg-optagelser, men så heller ikke mere. Vi fik ofte farvestik, men det er uden betydning, hvis du skyder i raw. Objektivet Vario-Elmar 18-56mm F3.5-5.6 er et oplagt valg. Det er knivskarp fra fuld blænde på alle brændvidder, og der er hverken fortegning eller vignettering. Det koster dog yderligere 11.900 kroner – altså en samlet pris på 26.895 kroner.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Leica TL2 er i top 3 over de lækreste kamerahuse, vi nogensinde har haft mellem hænderne. Fint at man kan bruge Leica M-objektiver med adapter.
Kameraet har ikke sensorrens. Du skal selv rense sensoren, hvis du skifter mellem flere objektiver. Menu og manual er mangelfuld.

Specifikationer

Mærke
Leica
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skærm
4
Billeder/sekund
7
Max. ISO
50000