Leica V-Lux 4

Bortset fra kosmetiske forskelle virker Leica V-Lux 4 identisk med testvinderen, FZ200. Vi kan dog måle små forskelle, som vi må tilskrive at være Leicas fintuning af kameraet.

#Kamera #Leica
8.5

Panasonic og Leica har kørt parløb i årevis. Leica har hjulpet Panasonic med objektiver, mens Panasonic har leveret prisfornuftige kameraer til Leica. Bortset fra kosmetiske forskelle virker Leica V-Lux 4 identisk med testvinderen, FZ200. Vi kan dog måle små forskelle, som vi må tilskrive at være Leicas fintuning af kameraet.

Farverne virker mere afdæmpede og neutrale, ligesom vi kan se, at støjreduktionen ikke tager lige så hårdt fat, hvilket er godt for detaljegraden. Når det nøjes med en andenplads, skyldes det den heftige pris. Der følger dog en fuld version af Lightroom 5 med. Hvis du altid har ønsket dig et kamera med det runde, røde logo, så kan du med god samvittighed slå til nu.
Ganske som FZ200 leverer V-Lux 4 en meget høj procentdel gode billeder takket være det skarpe objektiv, der klarer ned til blænde F2.8 i hele zoomområdet. Billedstabiliseringen er fin og autofokus glimrende. Detaljegengivelsen er fremragende, det kan optage i raw, og der følger en god modlysblænde med. Skærmen kan vippe og dreje i alle retninger, og den elektroniske søger er topklasse i denne test. Det er nemt at indstille de mange muligheder, hvor tre knapper kan brugerdefineres, og menuen er overskuelig. Kameraet klarer 12 billeder i sekundet, men det giver så op efter kun ét sekund.

Konklusion

V-Lux 4 er stort set identisk med testvinderen. Merprisen er for dig, der altid har ønsket et kamera med det røde Leica-logo og kan bruge Lightroom 5.

Specifikationer

Mærke
Leica
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
24x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
12
Max. ISO
6400