Leica X2

Man kan roligt kalde Leica X2 for et rendyrket stillbilledkamera til feinschmeckere. X2 kan nemlig slet ikke optage video, og samtidig er kameraet næsten dobbelt så dyrt som testens næstdyreste deltager fra Fujifilm.

#Kamera #Leica
8.5

Man kan roligt kalde Leica X2 for et rendyrket stillbilledkamera til feinschmeckere. X2 kan nemlig slet ikke optage video, og samtidig er kameraet næsten dobbelt så dyrt som testens næstdyreste deltager fra Fujifilm. Glemmer man imidlertid disse to faktorer et øjeblik, så er X2 et lækkert og stilfuldt bekendtskab, hvor det vrimler med robuste indstillingshjul og gennemtænkte genvejsknapper. Menuen er testens mest overskuelige, og objektivet har en fast brændvidde, der svarer til 36 mm.

Autofokus reagerer prompte, og de 11 individuelle fokuspunkter er fint fordelt over søgerbilledet. Underligt nok kan man kun optage raw, hvis man samtidig optager i jpeg. Det er irriterende, da Leica netop har valgt det udbredte raw-format DNG, som kan læses af de fleste billedbehandlingsprogrammer. Billedsensoren er i APS-C-format, og billedkvaliteten byder på en glimrende skarphed ved alle blændetrin samt en god kontrast, mens billeddetaljerne er en tand mere uldne end hos testdeltagerne fra Fujifilm og Sigma ved lav ISO. Hvidbalancen er præcis under alle lysforhold, og farverne er klare, mens støj ses tydeligt fra ISO 6400. Skærmen har en uforskammet lav opløsning på blot 230.000 punkter. X2 har ingen søger, men man kan købe en elektronisk søger for 2995 kroner.

Konklusion

Robust kamera med fin billedkvalitet op til ISO 6400. Objektivet tegner skarpt, og eksponeringen er præcis. Menuen er intuitiv, men prisen er høj.

Specifikationer

Mærke
Leica
Mio. pixels
16,1
Brændviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skærm
2,7
Billeder/sekund
5
Max. ISO
12500