Nikon COOLPIX AW100

Nikon COOLPIX AW100 er Nikons første egentlige action kamera, og det har et markant design. På siden sidder en stor pengeskabslignende knap til at åbne ind til batteri og kort.

af Gearguiden #Kamera #Nikon
8.5

Nikon COOLPIX AW100 er Nikons første egentlige action kamera, og det har et markant design. På siden sidder en stor pengeskabslignende knap til at åbne ind til batteri og kort. Pakningen er tynd og hård, men virkede upåklageligt under testen. Indstillingsknapperne er små og går stramt, men alt virker fint, og menusystemet fungerer godt. Der er knapper til vigtige funktioner som blitz, eksponeringskompensation, makro og selvudløser. AW100 har en avanceret gps, der aktiveres ved at trykke på en knap på siden af kameraet. Når man tjekker billedet på skærmen efter optagelsen, kan man igen trykke på knappen og få vist, hvor billedet er taget, og i hvilken retning kameraet pegede på et verdenskort, der kan zoomes ned på gadeplan. Billed- og videokvaliteten er nydelig under optimale forhold. Farvegengivelsen er godkendt, men det kan undre, at kameraet ikke har en hvidbalance til brug under vandet. Selv på undervandsmotivautomatikken kører kameraet på autohvidbalance med et grønt farvestik til følge. Detaljegengivelsen er fin for et kamera af denne type. Vignettering og fortegning er efter alt at dømme reduceret i billeddannelsen, men er under alle omstændigheder ikke til at se. Korn er fornuftigt under kontrol, og Nikon klarede sig bedst i testfeltet på ISO 3200.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Især den gode gps imponerer. Kameraet klarede sig ikke specielt godt under vand, da det savner en dedikeret hvidbalanceindstiling.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
7,1
Max. ISO
3200