Nikon COOLPIX AW110

Skal de vildere ferieoplevelser foreviges, så kunne dette Nikon være et godt bud på en hårdfør rejsefælle. På papiret kan det følge den aktive hvor som helst, men i praksis halter autofokussen.

#Kamera #Nikon
8.4

Tilbage i 1960´erne fejrede Nikon store triumfer med deres undervandskameraer kaldet Nikonos. Datidens franske dykkerlegende Jacques Costeau var med til at designe de populære kameraer, som blev et hit blandt både professionelle og hobbyfotografer. I dag har Nikon hårdere konkurrence, men deres nyeste ekstremkamera COOLPIX AW110 vil sikkert friste de mere aktive fotografer, da kameraet kan komme med ned på 18 meters dybde, klare frostgrader ned til minus 10 grader celsius samt klare et fald fra to meters højde. De 5x optisk zoom svarer til 28-140 mm, hvilket er fint, da man har hårdt brug for vidvinkel, når man fotograferer under vand, hvor lysets brydning øger den faktiske brændvidde. Det er også smart, at kameraets automatiske hvidbalance selv justerer, når man tager billeder under vand, så de blå farver bliver mættede og naturlige.
 

Autofokus trækker ned

AW110 har indbygget gps samt dybde- og højdemåler, og alle disse informationer bliver automatisk gemt i billedernes exif-data. Kameraet har ligeledes indbygget wi-fi og kan fjernbetjenes ved hjælp af ens smartphone, hvilket giver mulighed for, at man kan skyde gode gruppebilleder og selvportrætter ude i ødemarken.

Kameraets største svaghed er en usikker og tøvende autofokus, hvor det især kniber med at få skarpe billeder i teleområdet, eller når motivet bevæger sig. Farvegengivelsen er til gengæld flot neutral og kontrasten fint velafbalanceret. Også skarpheden imponerede os, da den når fint ud i billedhjørnerne. Derimod er detaljegraden ret skuffende, når man tager de 16,1 mio. pixels i betragtning. Billedstøj dukker op fra ISO 800, hvorefter støjreduktionen tager for hårdt fat, hvilket giver uldne billeder.

Det genopladelige batteri klarer 250 billeder per opladning, hvilket er godkendt, når man tager den indbyggede gps i betragtning. Sådan en plejer nemlig at sluge en del strøm.

Konklusion

Nikon COOLPIX AW110 tåler knubs, frostgrader og kan tage billeder ned til 18 meters dybde. At kameraet har gps, wi-fi samt højde- og dybdemåler, er en sand fryd. Mindre sjovt er det, at autofokussen har store problemer med at stille skarpt på motiver i bevægelse. Kameraet er derfor mere oplagt til stille undervandsbilleder end til at fange de dramatiske ture.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
16,1
Brændviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
8
Max. ISO
3200