anm_nikonB700_01

Nikon COOLPIX B700

En usikker indsats

#Kamera #Nikon
8.1

Nikon B700 vejer 565 gram, og skærmen kan vippes og drejes i alle retninger. Zoomområdet på 60x svarer til 24-1440 mm, og kameraet kan tage 4K-video og skyde i raw. På brændvidder under 400 mm leverer sensoren på 20,1 mio. pixels et fornuftigt resultat helt op til ISO 3200, selv om det naturligvis ikke matcher kameraer med større sensorer. På de længere brændvidder gav usikker autofokus og sejlende billedstabilisering os mange kiksede skud på fri hånd. På stativ var det bedre. Sejlende billedstabilisering vil sige, at når man uundgåeligt ryster kameraet, og stabiliseringen prøver at kompensere, sejler motivet ukontrollabelt helt eller delvist ud af billedfladen. Kameraet klarer rolige motiver bedst, mens det er uegnet til fx sport. Den elektroniske søger er lille, men anvendelig. Med indbygget wi-fi, NFC og Snapbridge kan B700 altid være i forbindelse med en smartphone.

Konklusion

Zoomområdet og 4K-video er imponerende til prisen. På de korteste brændvidder og med rolige motiver samt til video er billedkvaliteten fin.
Uden stativ kræver det held og koncentration at få gode billeder på de længste brændvidder. Vi fik op mod 90 procent ubrugelige billeder.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
20
Brændviddeforl./optisk zoom
60
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
5
Max. ISO
3200