Nikon COOLPIX P330

Nikons mest lommevenlige model i P-serien kan nu skyde i raw, og det lette kamera imponerer med et lysstærkt objektiv og mange manuelle muligheder. Billedkvaliteten er tilmed i top.

#Kamera #Nikon
8.7

Nikon COOLPIX P330 hører til den voksende gruppe af kompaktkameraer med avancerede funktioner og manuelle dyder, som enhver entusiast vil byde velkommen. Kameraet erstatter P310, og ligesom COOLPIX P7700 og A kan det skyde i raw. Det savnede vi hos forgængeren. Udformningen ligger størrelsesmæssigt på linje med fx Canon PowerShot S110. Selv om kameraet er lille, er ergonomien fin med gode støttepunkter, og magnesiumlegeringen gør P330 ganske let. Lcd-skærmen er ikke berøringsfølsom. I stedet er kameraet udstyret med et programhjul og direkte funktionsknapper. Det gælder blandt andet den programmerbare Fn-knap, hvor man fx kan styre ISO. Det er hurtigt, og som spejlrefleksbruger føler man sig hjemme. En fin detalje er, at man kan få vist live-histogram og gitterlinjer på skærmen. Menuen er dejligt overskuelig.
 

Indbygget gps

Objektivet byder på 5x zoom, der dækker området 24-120 mm. Blænden går fra F1.8 til F5.6. Desværre er det kun på fuld vidvinkel, at den helt store blændeåbning kan bruges. Lidt ærgerligt, for det gør det svært at få en flot baggrundssløring, når blot man zoomer lidt. Der er dog en fin bokeh ved de store blændeåbninger, hvilket hænger sammen med objektivets syv blændelameller. Autofokussen er præcis, men måtte gerne reagere lidt hurtigere.

Kameraets cmos-sensor er nu den samme som i P7700. Det betyder, at både farve- og detaljegengivelse er flot, og især ved gode lysforhold er billedkvaliteten på højde med dyrere kompaktkameraer. Eksponeringen er sikker. I forhold til støj er billederne virkelig fine til og med ISO 800 og absolut brugbare ved ISO 1600. Ved ISO 3200 begynder støjen at være synlig.

Nikon COOLPIX P330 har indbygget gps, som sørger for, at der automatisk tilføjes gps-data til billederne. Kameraet er desuden klar til wi-fi, men det kræver, at man køber adapteren WU-1a, der kan fås for 359 kroner.

Konklusion

Nikon COOLPIX P330 er et fikst lille kamera, som er et godt supplement til spejlrefleks. Billedkvaliteten er virkelig god, og vi sætter pris på muligheden for at skyde i raw og de mange manuelle indstillinger. Man må dog undvære en søger, men skærmen gør et godt arbejde. Vi savner indbygget wi-fi og en kontrolring om objektivet som hos Canon PowerShot S110.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
10
Max. ISO
12800