Nikon COOLPIX P520

Nikon COOLPIX P520's største svaghed er autofokussen, der hverken er specielt hurtig eller præcis. Det er en alvorlig sag i et kamera som dette. Vi fik mange uskarpe billeder, da heller ikke billedstabiliseringen virkede så handlekraftig som de bedste.

#Kamera #Nikon
8.0

Nikon gjorde et rigtig godt førstehåndsindtryk ved at starte op på kun 0,9 sekunder og ved elegant at kombinere en lille størrelse og testens største skærm, der tilmed kan vende og dreje i alle retninger. Skærmen gengiver lys og farver korrekt.

Den elektroniske søger er til gengæld lille og grovkornet. Objektivet kører fra vidvinklen på 24 mm til den maksimale brændvidde på 1000 mm på 3,3 sekunder. Skarpheden er fornuftig i midten, men alt i alt ligger skarpheds- og detaljeringsindtrykket i testens beskedne ende.

Kameraets største svaghed er autofokussen, der hverken er specielt hurtig eller præcis. Det er en alvorlig sag i et kamera som dette. Vi fik mange uskarpe billeder, da heller ikke billedstabiliseringen virkede så handlekraftig som de bedste. Vores målinger på farvestøj var gennemsnitlige.

Kameraet er velforsynet med alt i automatik og har som testens eneste indbygget gps. Når den er slået til, suger det hårdt på kameraets batteri, der i forvejen er testens svageste. Menusystemet er godt opbygget og dejligt overskueligt. Der er en del knapper, herunder en programmérbar funktionsknap. Vi havde dog gerne set direkte adgang til både ISO og hvidbalance. Der er omvendt rigeligt med zoomknapper – én ved udløseren og én under venstre tommelfinger.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Gps’en vil for mange være et vigtigt købsargument, men skarpheden er ringe på grund af objektivet, svag billedstabilisering og usikker autofokus.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
18
Brændviddeforl./optisk zoom
41,7x
LCD-skærm
3,2
Billeder/sekund
7
Max. ISO
6400