Nikon COOLPIX S9900

Der er masser af indstillingsmuligheder på Nikons nye kompaktkamera COOLPIX S9900, der har hele 30x optisk zoom og skyder syv fotos i sekundet, men skærmen driller.

#Kamera #Nikon
8.3

er et kamera, der på overfladen og i specifikationerne er mere end overbevisende. Det slanke kamera rummer et heftigt objektiv med 30x zoom svarende til 25-750 mm med en nærgrænse ned til en cm og optisk billedstabilisering. Det kan skyde syv billeder i sekundet, tage Full HD-video og har en opløsning på 15,9 mio. pixels. Alene bedømt på finishen kunne kameraet sagtens koste en tusse mere, og du kan vælge, om du vil have det i sølv eller sort. På betjeningssiden bliver du også positivt overrasket. Automatik vælges på et hjul oven på kameraet, ligesom man gør på Nikons spejlreflekser. Der er hele 14 knapper at lege med, og alt kan indstilles manuelt. Desuden er kameraets multizoneautofokus både hurtig og sikker. Der er også en smule malurt i bægeret. Man kan ikke optage i raw-format, og i optagelsen kan det være svært at vurdere eksponeringen ud fra skærmen. Vi kom regelmæssigt til at dosere eksponeringskompensationen forkert efter at have stolet på det billede, skærmen viste. Skærmen har standardstørrelsen på tre tommer og kan vippe og dreje i alle retninger. Sensoren er på kun 6,2 x 4,6 mm, og billedprocessoren er en ydmyg Expeed C2. Resultatet er en acceptabel billedkvalitet, som på et gennemsnitligt kompaktkamera, men man skal ikke regne med at få samme rigdom af detaljer og nuancer, som man får med større kameraer med samme opløsning. Kameraet er med sine 11,2 x 6,6 x 4,0 cm og 289 gram nemt at have med, og der er indbygget wi-fi samt gps.

Wi-fi-funktionen giver mulighed for at fjernstyre kameraet, og man kan nemt koble smartphone og kameraet ved hjælp af NFC-teknologien. Med gps’en kan man ved et tryk på en knap på siden af kameraet få et verdenskort op på skærmen, og de fleste steder i verden kan man få vist sin position helt ned på gadeniveau. Tager du et billede med gps’en aktiveret, får du ikke kun gps-koordinater på billedet, men kan på kortet også se, hvilken vej kameraet pegede, da du tog billedet. Måske var det netop, fordi vi eksperimenterede med gps’en, men kameraets lille EL12-batteri gav os under en tredjedel af de lovede 300 billeder per opladning. Batteriet oplades i kameraet via usb.
Når alt dette er sagt, er der også grænser for, hvor meget man kan forvente af et kamera, der koster under 2500 kroner. Har man ikke de store kvalitetskrav, men nøjes med at se billeder på computeren og lave et par små print engang imellem, vil kameraet række for de fleste familier. På plussiden tæller også et indbygget, automatisk objektivdæksel, der sørger for, at frontlinsen er ren og pæn og derfor giver optimal ydelse i modlys. Er kravene til billedkvalitet ikke for høje, giver S9900 meget kamera for pengene.

Konklusion

I kraft af sin flotte finish og de fine specifikationer er COOLPIX S9900 et inspirerende kamera til en absolut rimelig pris.

Batteriholdbarheden ligger langt under de lovede 300 optagelser, og forvent ikke blændende billedkvalitet med dette kamera.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
30
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
7
Max. ISO
6400