Nikon W300

Nikon COOLPIX W300

Nikons nye, hårdføre kamera er godt til videooptagelser, mens det halter lidt med ergonomien, men det har Nikon taget højde for.

#Kamera #Nikon
8.3

Nikon COOLPIX W300 afløser modellen AW130, og største nyhed er, at W300 kan optage video i 4K. Vi testede det blandt andet i havet ud for den græske ø Kreta og var især imponerede over videokvaliteten. Farverne er mættede, kontrasten god, og detaljegraden er flot, så længe man holder sig under ISO 800. Når det handler om fotos, klarer kameraet sig knap så godt. Her er farvemætningen en anelse voldsom, og ofte skal der flere billeder af samme motiv til, før kontrasten er i orden. Kameraet optager kun i jpeg, så det er også begrænset, hvor meget man kan redde i billedbehandlingen. Ligesom hos forgængeren er opløsningen på 15,9 mio. pixels. Som andre kameraer af denne type er W300 ret lille, så det er svært at få et ordentligt greb om det. Det lykkedes os også at tabe kameraet, men da det kan klare et fald fra 2,4 meter, skete der ingenting. Knapperne er små og sidder tæt, så det især under vand er svært at skifte indstillinger. Det er dog smart, at man kan bladre mellem optagelserne ved at ryste kameraet, og så kan man ved hjælp af en knap på siden af kameraet vælge fx optageindstillinger ved at ryste det. Der er gps, højde- og dybdemåler samt et kompas, som nemt aflæses på lcd-skærmen. Man kan tage kameraet med ned på 30 meter, og det fungerer ned til minus ti grader. Et indbygget videolys er godt til næroptagelser, og den indbyggede blitz fungerer fornemt som udfyldningslys. Der er Blue­tooth og wi-fi, og det er nemt at overføre fotos til mobiltelefonen. Kameraet har 5x optisk zoom, som dækker 24-120 mm, og den langsomt, glidende zoom er god til video. Man kan skyde op til syv fotos i sekundet, og her får man flest skarpe billeder, hvis man vælger indstillingen Følg motiv.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Videokvaliteten i 4K er flot, ligesom den indbyggede højde- og dybdemåler samt det elektroniske kompas er gode hjælpemidler.
Knapperne er små og sidder tæt, og kvaliteten af fotos skuffer lidt. Batteritiden på blot 280 billeder er i underkanten.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
16
Brændviddeforl./optisk zoom
120
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
7
Max. ISO
6400