Nikon D3200

Hele 24,1 mio. pixels har man til rådighed med Nikon D3200, hvilket på papiret burde give nogle fantastisk flotte billeddetaljer. Derfor er det svært ikke at blive noget skuffet, når man zoomer helt ind på billederne og ser de uldne og slørede detaljer.

#Kamera #Nikon
8.2

Nikon D3200 har for nylig oplevet et markant prisfald, hvilket helt sikkert skyldes, at efterfølgeren Nikon D3300 er kommet på gaden. Med D3300 har Nikon fjernet kameraets low-pass-filtre, hvilket har resulteret i knivskarpe og detaljerige billeder. Med D3200 får man desværre ikke de samme flotte detaljer.

Den høje opløsning koster også point på støjskalaen, hvor man ser farvestøj fra ISO 400 i ensartede områder, men den bliver dog først for voldsom ved ISO 3200. Farvegengivelsen er derimod meget naturtro, om end nogle sikkert vil savne lidt mere mætning. Kitobjektivet på 18-55 mm tegner skarpt på andre kameraer, mens billeder taget ved maksimal blænde dog bliver lidt uskarpe i hjørnerne. Det fås med kameraet til 2845 kroner.

Ergonomisk set er Nikon D3200 bare et suverænt kamera, da man har et solidt greb, som ingen af systemkameraerne kan matche. Den uerfarne konfirmand vil samtidig elske Guide-funktionen, hvor man får en klog og pædagogisk vejledning til specifikke motivtyper.

Hurtig autofokus

Nikon D3200’s fasedetekterende autofokus er lynhurtig, og det var kun meget få uskarpe billeder, vi vendte hjem med efter vores testoptagelser. Autofokussen fungerer også fint under video­optagelser, men man kan dog her høre en svag pibende lyd, når den arbejder. Videokvaliteten er rigtig flot, og med en ekstern mikrofon tilsluttet kan man også få stereolyd. Kameraets skærm er dog hverken fleksibel eller berøringsfølsom, og den er også en anelse mørk i modlys, men da eksponeringen er ret sikker, behøver man sjældent aktivere eksponeringskompensationen.

Nikon D3200 har en udmærket optisk søger, som dækker 95 procent af motivet, hvilket under svære lysforhold er et godt alternativ til skærmen. Nikon hævder, at det genopladelige batteri klarer 540 skud per opladning. Vi kom dog aldrig over 300. D3200 har ikke indbygget wi-fi, så man skal investere i den eksterne transmitter WU-1A til 379 kroner, hvis man ønsker trådløs overførsel til andre enheder.

Se den bedste pris lige nu

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
24,1
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
4,0
Max. ISO
12.800