Nikon D3500

Nikons mindste spejlreflekskamera er opgraderet, så betjeningen minder om dyrere modeller. Kvaliteten er flot, men der er sparet væsentlige steder.

af Gearguiden #Kamera #Nikon
8.8

Nikon D3500 er det mindste spejlrefleks fra Nikon, og med en vægt på kun 415 gram er det også det letteste. Specifikationerne er stort set identiske med forgængeren D3400. Det vil sige, at det lille kamera har en opløsning på 24,0 mio. pixels, kun 11 fokuspunkter og kan skyde 5,0 billeder i sekundet.
Ligesom forgængeren gør D3500 det virkelig godt. Billedkvaliteten er forrygende i denne prisklasse. Billederne bliver skarpe med fine detaljer og god eksponering og farvemætning. Støj er fint under kontrol til ISO 6400, mens det så småt begynder at genere fra ISO 12.800. Maksimale ISO 25.600 kan bruges i nødstilfælde.
Ser man på kameraets ydre, er der sket lidt mere. Det har fået samme udformning som D5600 og dermed et indstillingshjul, som minder lidt om det, der er i den nye spejlløse Z-serie. Grebet er blevet dybere, hvilket giver et fantastisk godt hold om kameraet. Skærmen er ikke fleksibel eller berøringsfølsom, og man må desværre også undvære sensorrens og fokusmotor. Det sidste betyder, at man ikke har autofokus med ældre objektiver uden fokusmotor, hvilket ellers er tilfældet med større Nikon-modeller. Købes kameraet i kit med fx AF-P DX NIKKOR 18-55mm F3.5-5.6G VR, er den vejledende pris 4299 kroner.
Direkte i optagelsen kan man vælge effekter som Silhuet, Low key eller Miniature. Dem kan man bruge, når man vil dele fotos på fx Instagram. Via kameraets Bluetooth-baserede SnapBridge-teknologi er det nemt at overføre billeder til en smartphone. Både effekter og SnapBridge fungerer godt.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Et nemt kamera med smart Guide-funktion til den nye fotograf. Eksponeringen er sikker, og der er fine detaljer til prisen.

Der er hverken fokusmotor eller sensorrens, og man må også undvære en fleksibel og berøringsfølsom skærm.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3”
Billeder/sekund
5
Max. ISO
25.600