Nikon D5200

Nikon D5200 har testens mest lækre finish og materialevalg, og den lydløse autofokus nærmest smyger sig om motivet sammenlignet med de støjende konventionelle fokusmotorer i Canon, Pentax og Sony.

af Gearguiden #Kamera #Nikon
8.6

Nikon D5200 har testens mest lækre finish og materialevalg, og den lydløse autofokus nærmest smyger sig om motivet sammenlignet med de støjende konventionelle fokusmotorer i Canon, Pentax og Sony. Skærmen er fleksibel, og skærmbilledet kan indstilles til i alt seks forskellige visninger lige fra konventionel til en glimrende grafisk visning af tid, blænde og ISO-indstillingen samt de mest benyttede øvrige indstillinger. Søgeren er udmærket, men lidt mindre og mørkere end Canons, og netop søgerkvaliteten skulle ellers være en grund til at vælge spejlrefleks. Ergonomien er god. Vi savner knapper til ISO og hvidbalance. En af disse kan dog tilknyttes den programmerbare Fn-knap. Kameraet er lille, men ligger lige så godt mellem hænderne som testens øvrige store kameraer.
 

Avanceret autofokus

Autofokussen med 39 fokuspunkter er hentet fra det mere avancerede D7000, og den er både hurtig og præcis og dækker over halvdelen af billedfeltet. D5200 har ikke indbygget fokusmotor, så objektiver uden egen fokusmotor skal fokuseres manuelt. Originalobjektiver med AF-S i navnet har indbygget fokusmotor. Wi-fi og gps fås som tilbehør.

Nikon leverer lige nu den højeste opløsning i alle spejlrefleksklasser, og med 24,0 mio. pixels fører D5200 sammen med Sony da også i denne test. Det viser sig med en detaljegengivelse, der ligger i toppen. Kitobjektivet på 18-55 mm er dog ikke optimalt. Farvegengivelsen er i de fleste situationer flot. På motiver i kunstlys ses dog ofte et svagt, varmt farvestik. Manuelt indstillet hvidbalance er upræcis, men det bruger de færreste, og fotograferer man i raw, kan man absolut få det optimale ud af cmos-sensoren. Trods den høje opløsning er billedstøj pænt under kontrol til og med ISO 6400. De to højeste indstillinger bør man undgå, men dem anbefaler Nikon da heller ikke, idet man kalder dem Hi1 og Hi2 i stedet for deres ISO-værdi. D5200 er en god adgangsbillet til det store Nikon-system, men er dyr i forhold til ærkerivalen EOS 650D. Nikon har dog også deres egen prisbasker. For kun 500 kroner mere får du Nikon D7000, der ganske vist er ved at blive afløst af D7100. Det er dog alligevel et bedre og mere avanceret kamera. Det er et tankevækkende og fristende alternativ.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Nikon D5200 er i kraft af finish, design og tilbehørsprogram et attraktivt kamera, der her svigtes af en lidt for usikker farvegengivelse og en høj pris.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
25
Max. ISO
25600