Nikon D600

Nikon D600 er testens suverænt billigste spejlreflekskamera, men det bemærker man ikke. Design og materialer er lækre, skærmen måler 3,2 tommer, og på venstre side sidder der en stribe knapper, som ærkerivalen 6D savner.

af Gearguiden #Kamera #Nikon
9.0

Nikon D600 er testens suverænt billigste kamera, men det bemærker man ikke. Design og materialer er lækre, skærmen måler 3,2 tommer, og på venstre side sidder der en stribe knapper, som ærkerivalen 6D savner. Endnu en prisfaktor er Nikons fornuftige objektiv, 24-85mm F3.5-4.5 VR, som vi fandt i sæt med kameraet til i alt 16.881 kroner.


D600 har mulighed for både wi-fi og gps, men det kræver tilbehør. Til gengæld er der plads til to SD-kort, og der er indbygget blitz, som er nyttig i en snæver vending til fx udfyldningslys. D600 er i modsætning til D800 ikke opbygget som Nikons professionelle modeller, men har et indstillingshjul til venstre for søgeren, hvor man finder motivprogrammer og fuldautomatik. Autofokus er lige så hurtig og beslutsom som på D800, men fokusarealet og antal fokuspunkter er noget mindre. Til gengæld er der langt flere end i Canon EOS 6D. På begge Nikon-kameraer er det hurtigt at indstille autofokus og, hvis det ønskes, manuelt vælge fokuspunkt. Vi har tidligere oplevet batteriholdbarheden som dårlig, men på testkameraet holdt det fint. Nikons menusystem er meget omfattende og ikke så velstruktureret som Canons.

Kitobjektivet på 24-85 mm er skarpt. Det har på 24 mm en kraftig tøndefortegning, der allerede omkring 35 mm går over i en pudefortegning, der holder sig til og med 85 mm. Kameraets indbyggede forvrængningskontrol kan reducere fortegningen, men ikke fjerne den. Nikon har langt bedre zoomobjektiver som fx 24-70mm F2.8, men her er prisen også noget højere. Detaljegengivelsen er meget fin og en klasse bedre end Nikons APS-C-kameraer. Eksponeringen er konsekvent, da Nikon tydeligvis går efter at bevare flest mulige detaljer i højlysene. Det giver tunge skygger, og vi ville ønske, at den automatiske kontrastudjævning ville gøre dem lidt lysere, end tilfældet er. Her virker Canon og Sony bedre.

Glimrende video

Hvad angår korn, ligger D600 på høj ISO lidt bedre end storebror D800, men begge er især fra ISO 6400 og op mere kornede end Canon. Video bliver imponerende god. Billederne bliver fine uden overdreven skarphed, og lyden kan trimmes til perfektion, da der både er mulighed for manuel regulering af optagestyrken samt stik til ekstern mikrofon og hovedtelefon.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Nikon D600 er marginalt det bedste af de billigste full-frame-kameraer på markedet lige nu. Både foto- og videokvalitet er meget fornem.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
24,2
Brændviddeforl./optisk zoom
1,0x
LCD-skærm
3,2
Billeder/sekund
5,5
Max. ISO
25600