Nikon D7100

Nikon D7100 ligger som støbt mellem hænderne, og kitobjektivet dækker det nyttige område 18-105 mm.

#Kamera #Nikon
9.1

Nikon D7100 ligger som støbt mellem hænderne, og kitobjektivet dækker det nyttige område 18-105 mm. At Nikon med dette kamera går efter de professionelle dyder ses blandt andet af den store skærm på 3,2 tommer, der gengiver lys og farve korrekt, samt at der er plads til to SD-kort. Desuden har D7100 en lys og skarp prismesøger, der viser 100 procent af motivet, hvor billigere modeller nøjes med spejlsøger og dækker et mindre område. På billedkvaliteten er der især to ting, vi sætter pris på. For det første har kameraet en fornem detaljegengivelse. Opløsningen er den samme som på Nikons billigere modeller, men detaljegengivelsen er synligt bedre, hvilket kan skyldes, at Nikon her har droppet anti-alias-filteret foran sensoren.

Den anden ting, vi sætter pris på, er den særdeles præcise eksponering. Selv ellers drilagtige motiver med store, lyse flader eksponerer D7100 perfekt, uden at vi skulle gribe ind. Det er meget fornemt. Sammen med den fremragende autofokus er det noget, der er med til at give dig flere gode billeder end før. Kontraststyring og farve er fornem. Normalt er det god teknik at bruge den høje Vivid-farvemætning, men på D7100 skal man tænke sig om, da farvemætningen på standard allerede er høj, og Vivid derfor bliver meget kraftig.
 

Sikker og hurtig autofokus

Kitobjektivet er godt, og kameraet kompenserer selv for fortegning. Videooptagelse bliver rigtig flot, og den kan bakkes op af perfekt lyd, da der er indgang til både ekstern mikrofon og hovedtelefon, og så kan lydstyrken indstilles manuelt. Vi fandt kameraet med kitobjektivet til 8175 kroner.
Normalt kan kameraet optage seks billeder per sekund, men man kan øge brændviddeforlængelsen med 1,3x. Derved øges hastigheden til syv billeder per sekund, men opløsningen er lavere, og kameraets buffer klarer desværre kun syv jpeg-filer i maksimal kvalitet, før hastigheden falder. Autofokus er til gengæld hurtig og sikker og virker selv i svagt lys. Nok så vigtigt dækker de 51 fokuspunkter det meste af billedfladen. Kameraet har indbygget fokusmotor, så ældre Nikon AF-objektiver uden egen fokusmotor kan benyttes. Kameraet er tætnet efter samme specifikationer som det dyre full-frame-kamera D800, men det er kitobjektivet dog ikke.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

D7100 byder på forrygende billedkvalitet. Desuden er klassiske dyder som hastighed og brugervenlighed sat i højsædet, og det er vi vilde med.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
24,0
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,2
Billeder/sekund
6,0
Max. ISO
25.600