Nikon D7100

Spejlreflekskameraet Nikon D7100 scorer i top på billedkvaliteten og er klassens bedste, når det drejer sig om at reagere kompetent og effektivt.

#Kamera #Nikon
8.9

D7100 er Nikons nye topmodel blandt avancerede spejlreflekskameraer med APS-C-sensor, og testvinderen løfter i den grad arven efter det semiprofessionelle D300S. Kameraet er tætnet mod støv og fugt på niveau med D800, og det har plads til to SD-kort, der fx kan bruges til løbende at tage backup eller til optagelse af jpeg på det ene og raw på det andet.

Autofokussen er hurtig og præcis, og det er nemt at vælge, hvor der skal stilles skarpt takket være en hurtig indstilling af de 51 fokuspunkter. Optagehastigheden indstilles let, søgeren viser 100 procent af det, der kommer med på billedet, og skærmen viser billedet præcis, som det bliver. Nogle vil måske ærgre sig over, at kameraet ikke har en skærm, der kan vippe og dreje, men til gengæld er den testens største på 3,2 tommer.

Desuden byder skærmen på testfeltets højeste opløsning, hvilket er nok så nyttigt. Kameraets svageste punkt er Nikons menusystem. Det var fint, da det kom frem, men i dag er det ikke helt så overskueligt som de bedste konkurrenters. Desuden er det stadig lige besværligt at indstille hvidbalancen manuelt, og når det endelig er gjort, er den ikke præcis. Det ændrer dog ikke ved, at skærmen og en fremragende ergonomi sikrer meget høj brugervenlighed.

Optagehastigheden er normalt maksimalt seks billeder per sekund, men ikke mindst til sport er det genialt, at man kan vælge en beskæring på 1,3x og få ét skud mere i sekundet. Dermed får man altså både mere tele og højere hastighed på én gang. Et andet plus er, at man kan programmere Auto ISO-funktionen, så kameraet benytter kortere eller længere lukkertider end normalt.
 

Detaljegrad i topklasse

Jpeg-billeder kan trimmes på farver, kontrast og skarphed, og det bør man gøre, da kameraet i sin standardindstilling er meget konservativt med tamme farver og behersket skarphed. En afgørende faktor er, at kameraet har klassens højeste opløsning og en matchende sensorkvalitet. 24,0 mio. gode pixels kan ikke tage fejl, og D7100 byder på testens bedste detaljegrad, og farverne overgås kun af Samsung. Hvad angår støj ligger Nikon midt i feltet, og bliver slået af fx Panasonic og Samsung på de lave ISO-værdier. Kameraet er testens dyreste, men får alligevel den højeste karakter i pris, da man ganske enkelt får rigtig meget for pengene.

Konklusion

Nikon D7100 scorer i top på billedkvaliteten og er klassens bedste, når det drejer sig om at reagere kompetent og effektivt.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
24
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skærm
3,2
Billeder/sekund
7
Max. ISO
25600