Nikon D780

Umiddelbart ligner Nikon D780 et traditionelt spejlrefleks, men det skal du ikke lade dig narre af, for full-frame-kameraet er konstrueret, så du faktisk får to kameraer i ét.

af Gearguiden #Kamera #Nikon
8.8

Umiddelbart ligner Nikon D780 et traditionelt spejlrefleks , men det skal du ikke lade dig narre af, for full-frame-kameraet er konstrueret, så du faktisk får to kameraer i ét. Med live view aktiveret, har du nemlig mange af de samme muligheder som med det spejlløse Z 6. Du må bruge skærmen på 3,2 tommer som søger, men så kan du også udnytte det hurtige fokussystem med 273 punkter, og du kan aktivere øjefokus til portrætter, hvilket kameraet klarer godt og næsten på Sony-niveau. Ligesom på Z 6 kan du fotografere helt lydløst.

Hastigheden på 12,0 billeder i sekundet er også identisk med Z 6. Den fart kan ingen andre spejlreflekser i klassen matche. Den høje hastighed er dog med live view og fastlåst fokus. Ved følgefokus nedsættes hastigheden til 7,0 billeder per sekund, men det er ofte rigeligt til motiver i bevægelse. Vi oplevede dog, at bufferen allerede blev fyldt efter 25 jpeg- og raw-optagelser, når vi skød serier. Det er knap så imponerende til action.

Bruger du den store og klare søger, fungerer D780 som et traditionelt spejlrefleks med 51 fokuspunkter. Betjening og ergonomi er i topklasse, og så har Nikon flyttet nogle af knapperne i forhold til forgængeren D750. Det gælder blandt andet ISO-knappen, hvilket er en forbedring. Vi savner dog et joystick i stedet for piletaster til at flytte fokuspunkt med.

Det dynamiske omfang er stort med fine detaljer i højlys og skygger. Desuden har kameraet fint styr på støj op til og med ISO 12.600.

Vil man udnytte de nye smarte funktioner fra systemkameraerne, foregår det i strakt arm på lcd-skærmen. Z 6 har samme billedsensor og dermed samme billedkvalitet, men er langt billigere og kan udnytte den høje hastighed og gode fokus, når du har øjet for søgeren.

Selv om D780 er mere robust, er prisen i forhold til Z 6, der koster omkring to tredjedele, og forgængeren D750, der fås til det halve, alt for høj.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Det dynamiske omfang er stort med fine detaljer i både højlys og skygger. Ved live view er der en god øjefokus og høj hastighed, men kameraet er dyrt i forhold til Z 6 med samme billedsensor, hastighed og fokus.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
24,3
Brændviddeforl./optisk zoom
1,0x
LCD-skærm
3,2"
Billeder/sekund
12,0
Max. ISO
204.800