Nikon Z 50

Med Z 50 er Nikon endelig klar til at udfordre Canon, Fujifilm og Sony i klassen for spejlløse systemkameraer med APS-C-sensor.

af Gearguiden #Kamera #Nikon
8.6

Med Z 50 er Nikon endelig klar til at udfordre Canon, Fujifilm og Sony i klassen for spejlløse systemkameraer med APS-C-sensor. Kameraet har samme udformning som full-frame-modellerne Z 6 og Z 7, men er en hel del mindre. Trods det kompakte design er ergonomien klassens bedste. På Z 50 er alle knapper og indstillingshjul placeret i højre side, så man kan betjene alt med højre hånd. Den berøringsfølsomme skærm på 3,2 tommer er detaljeret og viser billederne, som de bliver. Knapperne til zoom- og skærmvisning er berøringsfølsomme og integreret i skærmens højre side. Det fungerer udmærket, men med øjet foran søgeren er det svært at finde zoomknappen, når man vil tjekke fokus. Vi savnede desuden muligheden for at flytte fokuspunkt på skærmen, mens vi brugte søgeren. Et dedikeret joystick ville også have trukket op.

Autofokussen er hurtig og præcis, og øjeregistreringen arbejder fint ved portrætter, selv om Sony stadig er et skridt foran. Billedkvaliteten er den samme som med spejlreflekskameraet Nikon D7500, der har samme sensor. Den er rigtig god med fine detaljer– uden dog at nå kameraer som Fujifilm X-T30 og Sony A6400, som også har højere opløsning. Z 50 har fint styr på støj op til ISO 25.600. De maksimale ISO 204.800 bør man holde sig fra.

Køber man kameraet i sæt med det udmærkede zoomobjektiv NIKKOR Z DX 16-50mm F3.5-6.3 VR, er prisen 8490 kroner. Det er dog til den dyre side i klassen. Endnu er der kun et enkelt andet objektiv, der er lavet specielt til Z-kameraer med APS-C-sensorer, men kameraet kan også bruge de gode Z-objektiver til full-frame, og med adapter kan man bruge Nikons mange AF-S-objektiver.

I forhold til spejlreflekskameraet D7500 med samme sensor udnytter Z 50 de spejlløse fordele godt. Det er mindre, har en avanceret autofokus, og søgeren, hvor man ser billedet, som det bliver, er god. Endnu er udvalget af Z-objektiver lille.

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Z 50 har en flot billedkvalitet med en sikker eksponering samt god ergonomi, lav vægt og vejrforsegling. Både søger og skærm er store og gode. Der er dog ikke indbygget billedstabilisering, og der er endnu få dedikerede objektiver.

Specifikationer

Mærke
Nikon
Mio. pixels
20,7
Brændviddeforl./optisk zoom
1,5x
LCD-skærm
3,2
Billeder/sekund
11,0
Max. ISO
204.800