Olympus OM-D E-M10

E-M10 er et superkompakt og lækkert kamera, der er en fornøjelse at bruge. Billedkvaliteten er også rigtig god, men køb det med EZ-optikken.

#Kamera #Olympus
8.8

Produktfotoet af E-M10 får én til at tro, at der er tale om et stort kamera, men faktisk er det betydeligt mindre, end det ser ud. Det er elegant og udført i en lækker metalfinish og har endda fået plads til en skærm på tre tommer, der kan vippe fra 45 grader ned til lodret op. Skærmen er berøringsfølsom, og du kan både indstille kameraet, udløse det og styre afspilningen af billeder via den. Der er tre indstillingshjul oven på kameraet. De styrer programvalg, lukker eller blænde samt eksponeringskompensation. Dette kombineret med Olympus’ gode menusystem og en programmerbar funktionsknap gør kameraet nemt at betjene. Den elektroniske søger er stor og lys, og man kan glæde sig over en præcis eksponering. Farverne er generelt fine, men når man sætter kameraet i Vivid-indstillingen, som man ofte vil gøre for at undgå alt for triste farver, har kameraet dog en tendens til gulstik. Det får især gråvejrsbilleder til at se lidt bedre ud, men i solskin kan det blive for meget. Her kan man dog hurtigt skifte tilbage til standard-indstillingen. Billedstøj er fint under kontrol, og detaljegengivelsen er god selv på de højeste ISO-værdier. Her kan billedkvaliteten fint tåle at blive sammenlignet med den større APS-C-sensor hos flere af konkurrenterne som fx Canons. Den mindre sensor kan dog ikke helt nå den meget flotte detajlegrad fra Nikon D5300. Fejl som vignettering og fortegning rettes op i kameraet. Der er god grund til at fremhæve Olympus’ gode art-filtre, der kan gøre kedelige motiver spændende. Vi foretrækker normalt at lave den slags i billedbehandlingen, men her er der faktisk tale om både sjove og flotte effekter.

Pas på objektivet

Kameraet fås med hele tre forskellige kitoptikker, der alle dækker området på 14-42 mm, svarende til 28-84 mm. Vi fik E-M10 til test med den ældste af modellerne, der koster 4605 kroner med kameraet. Der findes også en version II, men den passer ikke godt til det lille, elegante kamera. Så glem den. Olympus har en tredje optik, der hedder EZ. Hvor de to andre er 4,7 cm, når de er klappet sammen, så fylder EZ-versionen blot 2,3 cm og er en motorzoom. Dels klæder den det lækre og kompakte kamera langt bedre, dels er det en glimrende og skarp zoomoptik. Så den vil vi anbefale, at du går efter, og vi fandt den i en sætpris på 5290 kroner.

Konklusion

E-M10 er et superkompakt og lækkert kamera, der er en fornøjelse at bruge. Billedkvaliteten er også rigtig god, men køb det med EZ-optikken.

Specifikationer

Mærke
Olympus
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
2,0
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
8,0
Max. ISO
25.600