Olympus OM-D E-M1X

Det nye flagskib fra Olympus er robust og minder med sit indbyggede batterigreb om de topprofessionelle modeller fra Canon og Nikon. Det er bare mindre og godt et halvt kilo lettere.

af Gearguiden #Kamera #Olympus
8.3

Det nye flagskib fra Olympus er robust og minder med sit indbyggede batterigreb om de topprofessionelle modeller fra Canon og Nikon. Det er bare mindre og godt et halvt kilo lettere. Mens næsten alle konkurrenter laver systemkameraer med en stor full-frame-sensor, holder Olympus dog stædigt fast i den lille Four Thirds-sensor, der kun fylder næsten en fjerdedel. Det betyder en væsentligt dårligere præstation i svagt lys. Allerede ved ISO 6400 er støjen generende. Det oplevede vi på en indendørs gokartbane. Her havde vi brug for en hurtig lukkertid, så vi kunne drage fordel af de 18 fotos i sekundet. Hastigheden var perfekt til formålet, men vi fik støjfyldte optagelser. Kameraet kan faktisk skyde hele 60,0 fotos i sekundet, men det er uden kontinuerlig autofokus. Ud over støjen har vi ikke noget at udsætte på billedkvaliteten. Kameraets nye, intelligente autofokusfunktion, der kan registrere biler, fly eller tog, fik vi også testet af på banen. Den fangede lynhurtigt køretøjerne, men den virkede tøvende, når fokus skulle fastholdes, og vi havde svært ved at lægge fokus på køreren, som ofte blev uskarp, fordi kameraet fokuserede på selve gokarten. Vi havde større succes med den traditionelle følgefokus, hvor vi lettere kunne udnytte de 121 fokuspunkter. Olympus har i andre kameraer en funktion, hvor flere fotos sættes sammen til et højopløseligt billede, og i OM-D E-M1X kan det gøres håndholdt. Resultatet på 49,9 mio. pixels er overraskende godt, selv om der kan anes små zigzag-mønstre i detaljerne. Man skal dog stadig holde sig til helt rolige motiver. Ergonomien er virkelig god med mange programmérbare knapper, der sidder perfekt, og holdbarheden fra de to batterier, der kan sidde i grebet, overraskede os positivt. Til den høje pris er der dog andre kameraer, som leverer en bedre billedkvalitet under alle lysforhold.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Fantastisk god ergonomi. Virkelig effektiv billedstabilisering. Fremragende batterilevetid fra de to batterier. Intelligent følgefokus er ikke sikker nok. En hel del støj over ISO 4000.

Specifikationer

Mærke
Olympus
Mio. pixels
20,0
Brændviddeforl./optisk zoom
2x
LCD-skærm
3,0"
Billeder/sekund
60
Max. ISO
25.600