Olympus OM-D E-M5 Mark III

Der er fart over det nye spejlløse systemkamera fra Olympus. OM-D E-M5 Mark III skyder op til 30 billeder i sekundet.

af Gearguiden #Kamera #Olympus
8.7

Der er fart over det nye spejlløse systemkamera fra Olympus. OM-D E-M5 Mark III skyder op til 30 billeder i sekundet. Her låses autofokus og lysmåling på første billede. Med kontinuerlig fokus og lysmåling kommer man dog stadig op på ti billeder i sekundet. Kameraet har fået autofokussen fra storebror E-M1 Mark II, så det har øjegenkendelse og hurtig og præcis fokusering, når man bruger kitobjektivet, som vi testede på.

OM-D E-M5 Mark III er kompakt, men man har et godt greb om det, ikke mindst takket være en lille forhøjning til højre bag på kameraet, som gør, at højre tommelfinger har godt fat. På plussiden tæller også, at kameraet har billedstabilisering, er elegant og udført i gode materialer, samt at det er nemt at indstille, når man har forstået Olympus’ logik. Der sidder fx en vippearm bag på kameraet, som omprogrammerer indstillingshjulene. Det skal man lige vænne sig til. Skærmen er berøringsfølsom, og funktionen udnyttes fint, når kameraet indstilles.

Olympus har  markedets bedste kunstfiltre med forskellige billedeffekter, som er sjove at lege med, og som giver store muligheder ikke mindst i svagt lys, hvor man ellers bare ville ende med en række kedelige billeder.

Opløsningen på 20,2 mio. pixels er ikke så høj, og Four Thirds-billedchippen er mindre end konkurrenternes APS-C-sensorer, hvilket typisk betyder mere støj i svagt lys. Den maksimale ISO-værdi er da også kun 25.600, hvor der er en del støj. På lavere værdier er billedkvaliteten fin, og opløsningen er høj nok til flotte print i A4 og selv A3, så længe du ikke beskærer dine optagelser for meget. Er motiv og kamera fuldstændig i ro, er der en god pixel shift-funktion, så du kan tage jpeg-billeder på 49,9 mio. pixels.

Ved at give E-M5 Mark III den gode autofokus fra E-M1 Mark II har Olympus gjort det svært at argumentere for den dyrere storebror, da specifikationerne nu i al væsentlighed er ens.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et sjovt og inspirerende kamera med forbedret autofokus. Den berøringsfølsomme skærm er fint integreret i betjeningen. Opløsningen er beskeden, og prisen skal ned med 2000 til 3000 kroner for at være konkurrencedygtig.

Specifikationer

Mærke
Olympus
Mio. pixels
20,2
Brændviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skærm
3,0"
Billeder/sekund
30
Max. ISO
25600