Olympus PEN E-PL10

PEN-serien hører til de mindste systemkameraer på markedet, men med sit fyldige greb og holdepunkt til tommelfingeren ligger E-PL10 godt i hånden.

af Gearguiden #Kamera #Olympus
8.2

PEN-serien hører til de mindste systemkameraer på markedet, men med sit fyldige greb og holdepunkt til tommelfingeren ligger E-PL10 godt i hånden. Indstillingshjulene drejes på en blød og kontant måde, som andre mærker kunne lære af. Der er ingen søger, så man er tvunget til at bruge skærmen, og her havde vi problemer med at se motiv og eksponering i solskin. Den fleksible skærm er berøringsfølsom, så vi let kunne placere fokuspunktet med fingeren, men menuen kan kun i begrænset omfang betjenes via skærmen, hvilket er skuffende. Et tryk på OK-knappen giver dog hurtig adgang til de vigtigste indstillinger, herunder ISO- og fokusvalg.
Kameraets autofokus har 121 fokuspunkter, hvilket er i klassens lave ende, men den reagerer hurtigt og sikkert. Der er ansigts- og øjegenkendelse, som dog ikke er på niveau med fx Sony og Canon. I lydløs tilstand klarer kameraet 14,1 billeder per sekund, hvilket falder til 8,6 med den mekaniske lukker. Det er dog stadig en udmærket hastighed.
Den lille Four Thirds-sensor leverer fine detaljer ved lav ISO uden dog at imponere. Støjen bliver tydelig allerde over ISO 6400. Vi skulle desuden ofte hjælpe eksponeringen på plads, så billederne ikke blev for mørke.
E-PL10 har hele 31 ART-filtre samt billedstile, der kan tilpasses, inden billederne deles på fx Instagram. Kameraet henvender sig da også mere til den stilbevidste, der vil have et lille systemkamera med en hæderlig kvalitet til sociale medier, end til fotoentusiasten. Man kan få bedre billedkvalitet, mere avanceret autofokus samt søger i en lidt større pakke til prisen.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Kameraet henvender sig mere til den stilbevidste, der vil have et lille systemkamera med en hæderlig kvalitet til sociale medier, end til fotoentusiasten.

Specifikationer

Mærke
Olympus
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
14,1
Max. ISO
25.600