Olympus PEN E-PL7

E-PL7 er et stilfuldt systemkamera, der er konstrueret i hårdført metal, og som har indbygget wi-fi, så du kan styre kameraet fra din mobil. Autofokussen skuffer dog.

#Kamera #Olympus
8.1

Med sin PEN-serie greb Olympus retrostilen. I serien afløses E-PL5 med E-PL7. Først og fremmest viser lcd-skærmen nu billederne i 3:2-formatet og ikke som tidligere i 16:9, der ikke passer til fotoformatet. E-PL7 har også fået et mere firkantet design, hvilket har forbedret ergonomien. Dog havde vi gerne set flere genvejsknapper, da det er irriterende, at man skal i menuerne og indstille basale ting som ISO og hvidbalance. Et nyt indstillingshjul øverst på kameraet sikrer god kontrol af funktioner som lukkertid og blænde. I forhold til konkurrenterne larmer lukkeren ganske meget, når man tager et billede, ligesom vi var ret skuffede over kameraets autofokus, der har det svært, hvis der er en smule bevægelse og heller ikke altid stiller skarpt, der hvor man ønsker. Kameraet har 81 individuelle fokuspunkter, og bedst er det at benytte Touch-fokus, hvor man vælger fokuspunkt med fingeren på lcd-skærmen.

God trådløs kontrol

Kameraet har indbygget wi-fi, og med den glimrende Olympus Image-app kan man fjernstyre sit kamera. Olympus E-PL7 præsterer en billedkvalitet, hvor farverne er varme, mens der ses en smule overeksponering under svære lysforhold. Detaljegraden er godkendt, mens en kraftig støjreduktion betyder, at der ikke ses mange korn før ISO 3200. De flotteste detaljer får man, hvis man holder sig under ISO 800. Prisen er inklusive det medfølgende kitobjektiv 14-42mm F3.5-5.6, der tegner fint skarpt i billedcentrum, mens uskarpheden melder sig i de yderste hjørner. Skærmen på 3,0 tommer har en opløsning på 1.037.000 pixels, og den er både berøringsfølsom og fleksibel – men også lidt utydelig i solskin. Olympus producerer nu 18 Micro Four Thirds-objektiver, men påmonterer man en adapter, har man også adgang til alle Four Thirds-objektiverne, hvilket i alt vil sige 60 objektiver. Kameraet har ikke nogen indbygget blitz, men der medfølger en lille ekstern blitz.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Olympus E-PL7 er nemt at betjene og byder på mange manuelle muligheder. Billedkvaliteten er ganske god med flotte farver, en godkendt detaljegengivelse og minimal billedstøj op til ISO 3200. Kitobjektivet har lidt problemer med at tegne skarpt i billedhjørnerne, ligesom auto­fokussen er lidt usikker, så enkelte billeder bliver uskarpe.

Specifikationer

Mærke
Olympus
Mio. pixels
16,1
Brændviddeforl./optisk zoom
2
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
8,0
Max. ISO
25600