Olympus PEN E-PL9

Bedømt på pris, billeder og specifikationer er PEN E-PL9 langtfra det bedste kamera til fotoentusiasten. Men Olympus fokuserer også på en anden kundegruppe.

af Gearguiden #Kamera #Olympus
8.3

Olympus PEN E-PL9 vejer uden objektiv sølle 332 gram. Målet var at lave et stilfuldt, feminint og ­fashionabelt kamera uden søger i et elegant retro-­design, og det lever PL9 op til. ­Olympus har givet den nye model 4K-video, ­indbygget blitz, Bluetooth-overførsel af billeder til smartenhed samt bedre autofokus. På trods af det gør den manglende søger desværre kameraet mindre brugbart for en ægte fotoentusiast. Olympus’ hjemmeside viser da også klart, at E-PL9 ikke ­henvender sig til ­entusiaster, men til ­mode­bevidste kvinder. Om de syv ­forskellige håndremme står der fx, at “de bedårende farver vil ­begejstre ­enhver modeelsker”.
På billedsiden er E-PL9 især godt til farver og kontrast. Den automatiske hvidbalance er sikker, og i-Enhance-­indstillingen leverer fin farvemætning under næsten alle forhold. ­Opløsningen på 15,9 mio. pixels sætter grænser for, hvor store print man kan lave, men til brug på nettet er det ­rigeligt. Mængden af korn er acceptabel til og med ISO 12.800. Blandt ­andet på grund af ­reflekser i skærmen fik vi langt flere fejleksponeringer og skæve ­horisonter end normalt. Både ­derfor, og fordi det gør det er nemmere at komponere billedet rigtigt, vil vi ­foretrække et kamera med søger, som fx Olympus E-M10, der i runde tal ­koster det samme.
Den kompakte, omend ikke specielt lysstærke zoom på ­14-42 mm klæder ­kameraet godt. Det samme gør skærmen, der kan vippes frem til selfies. Kameraet fås i tre ­farvekombinationer. Og det er et af de mest ­elegante kameraer på markedet.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

E-PL9 er et lækkert og elegant kamera til en fornuftig pris, og billedkvaliteten er tilstrækkelig til brug på nettet og print i fx A4.

Vi savner en søger i kameraet – eller i det mindste en skærm, der ikke giver reflekser, hvilket gør det svært at tjekke billedet i solskin.

Specifikationer

Mærke
Olympus
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
2x
LCD-skærm
3”
Billeder/sekund
8,6
Max. ISO
26