Olympus PEN Mini E-PM2

Otte billeder i sekundet og en hurtig samt præcis autofokus betyder, at Olympus PEN Mini E-PM2 fint kan fastfryse action i det helt rigtige øjeblik.

#Kamera #Olympus
8.4

Kameraet har modsat de mere potente – og dyrere – modeller i OM-D-serien ikke nogen søger. Man kan dog investere i en ekstern elektronisk søger til at sætte i blitzskoen, men så skal man huske, at man ikke kan bruge den medfølgende lille eksterne flash. Den berøringsfølsomme skærm byder på en intuitiv menu samtidig med, at man lynhurtigt får adgang til de vigtigste funktioner via OK-knappen. Skærmen på 3,0 tommer er en anelse mørk, og desværre er den heller ikke fleksibel. Ergonomisk overrasker kameraet til gengæld positivt, da et fingergreb både foran og bag på kameraet sikrer, at det ligger fint mellem hænderne.

Nyder ekstra godt af raw

Det medfølgende kitobjektiv 14-42mm F3.5-5.6 dækker området 28-84 mm og kan klappes sammen, så det fylder mindre i fototasken. Objektivet tegner skarpt, og både vignetteringen og fortegningen er minimal. Skarpheden er ganske voldsom, fordi kameraets billeddannelse går hårdt til værks. Til sort-hvide billeder får man rigtig mange flotte strukturer frem i sine billeder, mens ulempen er, at selv de mindste urenheder træder for tydeligt frem i farvebilleder. Også farvemætningen er ganske voldsom primært i de gule og røde nuancer, så Olympus E-PM2 er et kamera, hvor det virkelig giver mening at skyde i raw, da man her nemt kan dæmpe de små billedskavanker. En effektiv støjreduktion er med til at sikre, at støjen først bliver grim fra ISO 6400. Kontrasten er derimod lidt for kraftig, hvilket især ses i modlys, hvor kameraet undereksponerer op til en halv blænde. Video klares i Full HD med 30 billeder i sekundet, og lyden optages i stereo, men den er lidt skinger, hvilket man kan undgå, hvis man sætter en ekstern stereomikrofon til kameraet. Det genopladelige batteri skulle kunne klare 360 billeder, men ude i marken kom vi ikke over 280. Begynderen vil finde fin inspiration i programmet iAuto, hvor kameraet sørger for, at indstillingerne optimeres i forhold til det motiv, man står over for.
Man kan være heldig at finde et rigtigt godt tilbud på E-PM2, da kameraet så småt er på vej til blive udfaset. Prisen er med kitobjektivet.

Konklusion

Ergonomien er forbavsende god, billedstøjen er stort set fraværende op til ISO 6400, men skarphed og farvemætning er lidt voldsom på jpeg.

Specifikationer

Mærke
Olympus
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
8,0
Max. ISO
25.600