Olympus Stylus SH-1

Dette rejsekamera byder på flot design og et stort zoområde. Vi er meget imponerede over billedstabiliseringen, som modvirker rystelser på hele fem akser, men støjreduktionen er en bet.

#Kamera #Olympus
8.5

Det stilfulde retrodesign fra Pen-serien er tydeligvis videreført i det nye rejsekamera Stylus SH-1. Det er dejlig kompakt og har hele 24x optisk zoom, hvilket svarer til brændviddeområdet 25-600 mm. Det er ganske imponerende i så lille et kamera. Den kraftige tele stiller dog store krav til kameraets billedstabilisering, og det er netop et af kameraets stærkeste kort, da den modvirker rystelser på hele fem akser simultant. Denne specielle teknologi er arvet fra storebror OM-D E-M5, og man ser den positive effekt med det samme, da det er meget få billeder, som bliver uskarpe, når man benytter de store brændvidder. De få billeder, der dog bliver uskarpe, skyldes kameraets autofokus, som har svært ved at stille skarpt mellem 500 og 600 mm, når ting bevæger sig. Kameraet tager hele 11,5 billeder per sekund i fuld opløsning, men også her har autofokussen lidt svært ved at følge med.
Stylus SH-1 har indbygget wi-fi, og med Olympus Image app kan man fjernstyre sit kamera fra sin smartphone via et søgerbillede.

Kraftig støjreduktion

Kameraets billedsensor måler blot 6,2 x 4,5 mm, og kombineret med opløsningen på 16,0 mio. pixels bliver billedstøjen en trussel, da hver pixel er ret lille. Olympus forsøger at dæmpe korn ved at lade støjreduktionen tage voldsomt fat fra ISO 800, hvilket går hårdt ud over detaljerne. De bliver simpelt hen for uldne. Op til og med ISO 400 præsterer SH-1 dog fine billeder, hvor farverne er mættede og varme, og hvor kontrasten er god. Vi vil klart anbefale, at man holder sig under ISO 800 og i stedet benytter den største blænde F3.0, hvor skarpheden er fin, og hvor der hverken ses vignettering eller kromatisk aberration. Kameraet optager video i Full HD med 60 billeder i sekundet, og lyden er her i stereo. Skærmen er god, og der er et indbygget elektronisk vaterpas. Blandt de i alt 16 motivprogrammer finder man et glimrende HDR-program til de kontrastfyldte motiver.

Konklusion

SH-1 er et stilfuldt rejsekamera. Det har en fremragende billedstabilisering, som sikrer skarpe billeder på tele. Motiverne skal dog ikke bevæge sig alt for hurtigt, da autofokussen så får lidt problemer. Man bør holde sig på højst ISO 400, men gør man det, får man fin billedkvalitet med flotte farver, wi-fi samt en række gode motivprogrammer.

Specifikationer

Mærke
Olympus
Mio. pixels
16,0
Brændviddeforl./optisk zoom
24x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
11,5
Max. ISO
6400