olympus Tough-5

Olympus Tough! TG-5

For første gang kan du nu skyde fotos i raw og optage 4K-video med et hårdført kompaktkamera. Men giver det mening, at opløsningen er faldet?

af Gearguiden #Kamera #Olympus
8.5

Modsat konkurrenterne kan Olympus’ hårdføre TG-4 og det nye TG-5 optage i raw-format, hvilket er en stor fordel. Og modsat forgængeren kan TG-5 nu optage video i 4K, og her får man klare, naturlige farver og fine detaljer.

Ganske overraskende er opløsningen nu sænket til 12,0 mio. pixels i forhold til forgængerens 15,9 mio. pixels. En klog beslutning, synes vi. Det betyder nemlig, at detaljegengivelsen er rigtig flot op til og med ISO 800, da de enkelte pixels kan absorbere mere lys og dermed vise flere billeddetaljer især i svagt lys. Kameraet dækker zoom-
området 25-100 mm, og særligt i vidvinkelområdet er skarpheden rigtig flot, mens den mister lidt styrke i teleområdet. Vi testede kameraet på Azorerne, hvor TG-5 klarede sig rigtig flot under vandreture med voldsomme temperaturskift og på hval­safari. Et overfladebehandlet glas foran objektivet modvirker kondens, og på intet tidspunkt duggede det til, hvilket ellers normalt kan være et stort problem, når man fotograferer under skiftende temperaturer og på steder med høj luftfugtighed. Autofokussen er lynhurtig, så længe man optager i dagslys. I svag belysning bliver den dog en del langsommere, hvilket er helt normalt for denne type kamera.

Kameraet har indbygget gps, wi-fi, højde- og dybdemåler samt et termometer, som dog ikke altid var helt præcist. Ergonomisk ligger kameraet bedre i hænderne end konkurrenterne, og indstillingshjulet øverst til højre giver adgang til eksponeringskompensationen.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En flot billedkvalitet især i vidvinkelområdet, mulighed for raw-optagelser og masser af muligheder med video i 4K, bl.a. timelapse.
I teleområdet falder skarpheden. Vi savner også LED-lys ved videooptagelser, og i svag belysning har autofokussen problemer.

Specifikationer

Mærke
Olympus
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
4
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
20
Max. ISO
12800