Panasonic Lumix DC-FT7

Panasonic blæser op til storm med et nyt vandtæt kompaktkamera, der overgår alle andre på en række specifikationer. I praksis går bølgerne dog knap så højt.

af Gearguiden #Kamera #Panasonic
8.6

Panasonic Lumix DC-FT7 har en opløsning på 20,2 mio. pixels, hvor de fleste konkurrenter ligger omkring 12-16 mio. pixels. Kameraet er tryktæt til 31 meters dybde. Det er mere end rigeligt, da der alligevel ikke er lys nok dernede til kompaktkameraer. Vi kiggede lige en ekstra gang, da vi så, at korteste lukkertid er 1/1300 sekund. Det er bestemt ikke imponerende til actionfoto, men kameraet kan dog skyde på 1/16.000 sekund med sin elektroniske lukker – den skal dog aktiveres fra menuen. Sidst, men ikke mindst, har FT7, som klassens eneste, fået elektronisk søger. Den kan man ikke bruge til meget under vandet, men til fx ski- og sejlsport er den et kæmpe plus. Endnu et par gode detaljer er fin batteriholdbarhed i praksis, og at frontlinsen har en belægning, så vanddråber glider af glasset, og man undgår uskarpe billeder. Vi var også glade for en optagehastighed på op til 10 billeder i sekundet. De hurtige serier øger chancen for at komme hjem med skarpe billeder. Det samme gør Panasonics 4K Foto-funktion, hvor du optager et videoklip i 4K og derefter kan tage et stillbillede i 8 mio. pixels ud.
Zoomen på 28-128 mm er god på vidvinkelindstillingen og gennemsnitlig på 128 mm, hvor den kontrastbaserede autofokus er udfordret af en største blænde på kun F5.9. Der er til gengæld ikke fortegning og vignettering. Vi havde håbet på flere detaljer fra de 20,2 mio. pixels, men billedkvaliteten er på linje med konkurrenterne, der også kører med en lille 1/2,3 tommer-sensor. Både skærm og søger er af fin kvalitet. Kameraet skifter ikke automatisk til søgeren, når man sætter øjet til. Det skal gøres på en knap. DC-FT7 kan ikke optage i raw, men video i 4K.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Det rigtig gode ved FT7 er den elektroniske søger. Den får du glæde af, hvis du ikke kun skal bruge et undervandskamera, men et actionkamera på land.

Vi så meget gerne en mere vidvinklet og skarpere zoom, ligesom vi også ønsker mere af de 20,2 mio. pixels – og så savner vi muligheden for at skyde i raw.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
20,2
Brændviddeforl./optisk zoom
4,6x
LCD-skærm
3”
Billeder/sekund
10
Max. ISO
6400