Panasonic Lumix DC-G90

G90 er et let og behageligt kamera at arbejde med. Det ligger godt mellem hænderne, og bortset fra Quick-menuen, der ligger gemt bag en lille knap nederst på kameraet, er det nemt at indstille.

af Gearguiden #Kamera #Panasonic
8.3

G90 er et let og behageligt kamera at arbejde med. Det ligger godt mellem hænderne, og bortset fra Quick-menuen, der ligger gemt bag en lille knap nederst på kameraet, er det nemt at indstille. Søgeren og den gode skærm på 3,0 tommer gør det inspirerende at arbejde med, og Panasonic har et imponerende udvalg af fine objektiver til ethvert behov. Den lille Four Thirds-sensor har en brændviddeforlængelse på 2,0x, så kitobjektivet på 12-60 mm svarer til nyttige 24-120 mm med lidt mere medfødt dybdeskarphed end kameraer med større sensor. Inklusive zoomen koster G90 10.295 kroner.

Autofokus er god og nem at indstille. Med kitobjektivet er den på niveau med andre kameraer i klassen. Billedstabiliseringen tager godt fat, og billedkvaliteten er fin til normale forhold med gode detaljer og skarphed og meget fin støjreduktion på høj ISO. Det er altså et fint og inspirerende kamera, men man kan få lidt bedre skarphed og detaljer billigere med et kamera med APS-C-sensor og højere opløsning, fx Fujifilm X-T30 eller Sony A6400. De tager desuden mindst lige så god 4K-video.

Panasonic har flere gode funktioner. Med 4K-foto kan man optage en bid video. I afspilningen kan man så markere præcis den bedste brøkdel af et sekund og gemme den som en jpeg. Dog kan man ved fx konkurrenten X-T30 skyde 30 billeder i sekundet, hvilket giver samme mulighed – bare i bedre opløsning.

G90 kan også lave autostacking, hvor op til 999 billeder med forskellige fokuspunkter samles til ét billede med total skarphedsdybde. Det kræver dog, at G90 står på stativ.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Tiltalende og inspirerende at arbejde med. Flot billedkvalitet i forhold til sensor og opløsning. Sjove muligheder med funktionen 4K-foto. 

Vil man i praksis få udnyttet de kreative funktioner til bedre billeder? Konkurrenter er stærke på pris og kvalitet.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
20,2
Brændviddeforl./optisk zoom
2
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
9
Max. ISO
25600