Panasonic Lumix DC-GH5S

Er du på udkig efter et kamera med særligt fokus på video, så har Panasonic et nyt bud. Det har neddroslet opløsning, men udnytter til gengæld sensoren på en smart måde.

af Gearguiden #Kamera #Panasonic
8.8

Panasonic Lumix DC-GH5S er et videokamera, og vi har vurderet det som et videokamera. Havde vi bedømt det som et fotokamera, havde karakteren ligget omkring 7,0, for du kan nemt finde langt bedre huse til den halve pris. Problemet er detaljegengivelsen. Sensorens 10,2 mio. pixels fanger fx kun halvdelen af de detaljer, du får med Panasonic G9, der koster omtrent det halve af GH5S. Fordi der er færre pixels på det samme areal som G9, bliver de enkelte pixels til gengæld større hos GH5S. Det giver renere billeder, og korn begynder først for alvor at dukke op omkring ISO 12.800.

GH5S har fine funktioner. Du kan optage et videoklip i 4K og pille enkelte frames ud i en kvalitet til A4-print. Det virker perfekt og gør det nemt at få billeder af det helt rigtige splitsekund. Både G9 og den almindelige GH5 kan også skyde 4K-video, så har GH5S overhovedet nogen eksistensberettigelse? Svaret ligger i en række professionelle muligheder. Hvor andre kameraer ville lave en hård beskæring af det normale format, hvis du valgte at optage i 16:9, udnyttes sensoren her i bredden til at bruge det optimale antal pixels til 16:9. Det vil sige, at billedet udnytter mere af sensorarealet end normalt. Desuden kan GH5S arbejde med specielle tidskoder, hvilket sætter det i stand til at arbejde sammen med flere kameraer på samme optagelse. Kameraet kan også optage Full HD med 240 billeder i sekundet, der giver spektakulær slowmotion. 4K-video kan optages med op til 60 billeder per sekund. Videokvaliteten er også professionel, og filerne nænsomt komprimerede.

Knaplayout og menuer er overvældende og kræver en del tilvænning.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Panasonic har overført avanceret teknologi fra deres professionelle videokameraer til GH5S og givet det en solid og overbevisende indpakning.

GH5S er ikke et fotokamera på normale vilkår, og du skal stille ganske høje videokrav, før lillebroren GH5 ikke kan indfri dem.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
10 mio. pixels
Brændviddeforl./optisk zoom
2x
LCD-skærm
3”
Billeder/sekund
12
Max. ISO
204.800