Panasonic Lumix DC-LX100 II

Efter fire år er afløseren for LX100 klar, så Panasonic har haft god tid til at skrue op for charmen. Desværre er forsøget halvhjertet – selv om der også er lyspunkter.

#Kamera #Panasonic
8.1

Panasonic Lumix DC-LX100 II er ligesom sin forgænger et kompaktkamera med et lysstærkt Leica-objektiv svarende til 24-75 mm. Billedchippen er stadig en stor Micro Four Thirds-sensor, men opløsningen er hævet fra 12,7 til 16,8 mio. pixels, og skærmen er desuden blevet berøringsfølsom. Det er et klart fremskridt.
Her kan du indstille kameraet, bladre i optagelserne eller bruge skærmen som en såkaldt touch pad, hvor du fokuserer med fingeren med søgeren for øjet. Desværre er skærmen ikke fleksibel.
Den indbyggede søger er en rigtig fin hjælp i skarp sol, hvor skærmen kan være svær at aflæse. LX100 II har fået ekstra funktionsknapper, som kan brugertilpasses, hvilket vi godt kan lide.
Betjeningen med et indstillingshjul til lukkertid og valg af blænde på objektivet er som på forgængeren og minder om Fujifilms X-kameraer, og finish og ergonomi er tilsvarende lækker. Der findes mange gode og avancerede fokusindstillinger, men skal du vælge et enkelt punkt, skal du gøre det på skærmen, og da kameraet er lille, er det besværligt med øjet foran søgeren. Her savner vi virkelig et joystick.
Billedkvaliteten er acceptabel, men kameraet har en tendens til at undereksponere, så der skal arbejdes med eksponeringskompensationen. Desuden skuffer detaljegengivelse og skarphed. Selv på de mellemste blænder, der ellers burde være skarpe, er vi ikke imponerede – især ikke når man tænker på kameraets høje pris. Man får lidt flere detaljer og bedre skarphed ved at aktivere funktionen Diffraktionskorrektion, så den vil vi anbefale at slå til. Op til ISO 6400 er støjen fint under kontrol. Maksimale ISO 25.600 bør kun bruges i nødstilfælde.

Konklusion

Kameraet har en lækker finish, god betjening og kan nu oplades direkte via usb-stik. Den berøringsfølsomme skærm er en fin opgradering.

Skarphed og detaljegengivelse skuffer på både jpeg- og raw-billeder. Skærmen er ikke fleksibel, og vi havde gerne set, at kameraet havde et joystick.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
16,8
Brændviddeforl./optisk zoom
3,1x
LCD-skærm
3”
Billeder/sekund
11
Max. ISO
25600