Panasonic Lumix DMC-GF7

Med GF7 er ISO-støjen under fin kontrol og samtidig gør en række indbyggede effekter gråvejrsdage til kunst. Men det giver ikke mening, at objektivet kan skiftes.

#Kamera #Panasonic
8.7

Kameraet er lille og let som et kompaktkamera, men har Four Third-sensor og udskifteligt objektiv. GF7 nøjes med en opløsning på 15,8 mio. pixels, der dog er mere end tilstrækkeligt til de fleste formål. Den store sensor med lav opløsning medvirker samtidigt til, at billedstøj på høj ISO er fint under kontrol. Godt det samme, for den lille, indbyggede blitz har svært ved at lyse billedhjørnerne op på 24 mm vidvinkel. Det smarte, sammenklappelige kitobjektiv, der med brændviddeforlængelse svarer til 24-64 mm, tegner skarpt og godt.
GF7 er lille og en stor fordel er, at du altid kan have det med. Det virker derfor unødvendigt, at man kan skifte objektiv fx til en stor og tung tele, da idéen med det minimalistiske så går fløjten. En anden lille forundring er, at remmen sidder i et øje på siden af kameraet, så de skramler på ydersiden af kamerahuset, og det kommer med på lyden, når man optager video.
Kameraet giver den kreative mulighed for selv at skabe nye motiver. Det skyldes blandt andet selfie-skærmen, der kan vippes op og fremad, og det skyldes gode indbyggede fitre, der gør det muligt at finde iøjnefaldende og farverige motiver på selv den mest triste gråvejrsdag. Skærmen er berøringsfølsom, men kameraet skal stadig styres ved en ikke helt logisk kombination af knap- og skærmtryk.

En god Panasonic-detalje er iA-knappen. Når du trykker på den, lyser den blåt, og kameraet er nu fuldautomatisk, så enhver kan tage gode billeder med det. Panasonics præcise eksponering, tiltalende farvegengivelse og sikre autofokus bidrager til, at man kan holde sin koncentration på motivet og alligevel være sikker på at komme hjem med gode billeder. Det bliver kun bedre af, at kameraet også kan optage i raw.
Vi savner et indbygget objektivdæksel, der holder frontlinsen ren, hvilket er afgørende for optimal billedkvalitet. Desuden ville det have været rart med en elektronisk søger. Vi ser Sony RX100 III som den største konkurrent. Det koster næsten det samme, har elektronisk søger og tager under gode lysforhold mere detaljerige billeder med sin sensor på 24,0 mio. pixels.

Konklusion

Den store sensor på kun 15,8 mio. pixels i størrelsen Micro four Thirds, gør kameraet stærkt i svagt lys.
Selv om det er til fordel for ISO-støjen, er knap 15,8 mio. pixels ikke meget i forhold til konkurrenterne.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
15,8
Brændviddeforl./optisk zoom
2,0
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
5,8
Max. ISO
25,600