Panasonic Lumix DMC-GH4

GH4 er det eneste kamera i testen, der kan optage 4K-video, der har dobbelt så høj opløsning som Full HD.

#Kamera #Panasonic
8.2

På fotosiden minder GH4 en del om det væsentligt billigere GH3, der stadig er i handlen. Ergonomien er virkelig god, og den sidehængslede skærm kan vippe og dreje i alle retninger, herunder frem til selfies. GH4 har desuden Panasonics glimrende berøringsfølsomme skærm, der spiller fint sammen med kameraets menusystem. Har du haft Panasonic før, vil du straks føle dig hjemme, og kommer du fra et andet kamerasystem, vil GH4 hurtigt synes logisk.
Autofokus er virkelig god. Med en brændvidde svarende til 280 mm fik vi ved 12 billeder i sekundet samtlige billeder skarpe af en bil, der kørte frem mod kameraet med 80 km/t. Det er ganske fint. På lav ISO er billedkvaliteten fornem under gode lysforhold. Under sværere lysforhold, som fx i svagt lys, kan billedkvaliteten sagtens bruges, men her når den ikke helt samme høje niveau som de bedste konkurrenter. Først og fremmest på grund af støjreduktionen, der tager forsigtigt fat, og ikke helt får bekæmpet kornene. Til gengæld bevares detaljerne, så selv ISO 12.800 kan bruges.Det skyldes til dels den relativt lille Micro Four Thirds-sensor, der dog også har sine fordele. Således er objektiverne mere kompakte, og kitobjektivet har hele 10x zoom, svarende til nyttige 28-280 mm. På plussiden tæller også, at Lumix-systemet er godt udbygget med fremragende objektiver, heraf flere Leica-objektiver samt tre løse blitz og forskelligt andet tilbehør. GH4 fås som hus alene eller i sæt med 14-140 mm til 15.950 kroner eller 12-35 mm F2.8 til 19.946 kroner.

4K giver bedre fotos

GH4 er det eneste kamera i testen, der kan optage 4K-video, der har dobbelt så høj opløsning som Full HD. Billedkvaliteten er her intet mindre end fantastisk. GH4 har indgang for både ekstern mikrofon og hovedtelefoner, og som tilbehør fås en lydmixer til at sætte under kameraet med blandt andet to professionelle XLR-indgange til mikrofoner. Hvis du kan huske springet fra den gamle VGA-opløsning til Full HD, er springet fra Full HD til 4K lige så stort. Hvert billede i filmen er på 8,8 mio. pixels, hvilket er fint til print, og det giver gode muligheder for at fange actionfotos, hvor du pludselig har helt op til 30 billeder i sekundet, svarende til det antal billeder per sekund, du maksimalt kan optage i 4K-filmoptagelsen.

Konklusion

Muligheden for at kunne optage 4K-video gør GH4 speciel, men prisen er til den pebrede side. Skal du især optage foto, får du mere ud af GH3.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
12,0
Max. ISO
25.600