Panasonic Lumix DMC-GM5

Lumix DMC-GM5 er et ultrakompakt systemkamera med en glimrende elektronisk søger og indbygget wi-fi – og så kan det klare en af markedets vildeste lukkertider.

#Kamera #Panasonic
7.4

Nyeste medlem i Panasonics kompakte GM-serie med Four Thirds-sensor hedder GM5. Et kamera, som udfordrer seriens mindste kamera GM1. De to kameraer deler de fleste specifikationer heriblandt opløsning og skærm. GM5 måler 9,9 x 6,0 x 3,6 cm, og seriøse fotoentusiaster, som er på jagt efter et lommekamera som supplement til det store spejlrefleks, kan roligt spidse øre. Største nyhed er den elektroniske søger, som har en opløsning på 1.166.000 punkter. Der er øjesensor, så søgeren aktiveres i samme sekund, den sættes for øjet. Forstørrelsesgraden er 0,92x, mens motivet gengives i 100 procent. Søgeren er glimrende og en fornøjelse at bruge, selv om den ikke matcher dem, der er i nogle af Fujifilms X-kameraer. I forhold til GM1 har GM5 fået en hurtigere autofokus, og her kan vi konstatere, at den kontrastbaserede autofokus fint fanger motiver i bevægelse. Vi fik meget få uskarpe fotos, og skyder man action, kan man tage fem billeder i sekundet med fast fokusering, mens man må nøjes med fire billeder per sekund med følgefokus.

Man kan skyde med lukkertider på hele 1/16.000 sekund, hvilket er hurtigere, end mange spejlreflekser kan klare. Billedkvaliteten er flot med rene og varme farver og en fin kontrast. Også skarpheden er god, og kitobjektivet Lumix G Vario 12-32mm F3.5-5.6 tegner skarpt fra billedhjørne til billedhjørne ved alle blændetrin. Vi savner dog lidt flere detaljer. Billedstøj ser man først fra ISO 3200, mens kornene først generer fra ISO 6400.

Tager ekstern blitz

GM5 har indbygget wi-fi, og med en gratis app kan man fjernstyre kameraet fra sin smartphone. Det fungerer fint. Der er ikke indbygget blitz, men der medfølger en ekstern flash med et ledetal på 7. Den har dog svært ved at lyse motiverne op. Til gengæld har man mulighed for at investere i en mere kraftfuld ekstern blitz og sætte den i blitzskoen.

Konklusion

Lumix DMC-GM5 er et af de mindste systemkameraer med indbygget wi-fi og en glimrende elektronisk søger. Kamerahuset er skabt i metal, og autofokussen er både hurtig og præcis. Billedkvaliteten byder på varme farver, en velafbalanceret kontrast og en fin skarphed, mens billedstøj først generer fra ISO 6400. Største anke er prisen, som er i overkanten.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
16,0
Brændviddeforl./optisk zoom
2x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
5,0
Max. ISO
25.600