Panasonic LUMIX DMC-GX7

Nogle kameraer giver bare én lyst til straks at gå ud at fotografere med det samme, og sådan er det med Panasonic GX7.

#Kamera #Panasonic
9.0

Nogle kameraer giver bare én lyst til straks at gå ud at fotografere med det samme, og sådan er det med Panasonic GX7. Det er kompakt, diskret og ligger godt mellem hænderne, ikke mindst takket være sin overflade af gummi og gode håndgreb. Kameraet er dejligt hurtigt at arbejde med, og det har en glimrende elektronisk søger. Knapper og indstillingshjul er placeret præcis der, hvor man har brug for dem, og de kører hverken for løst eller stramt. Takket være hele fire programmerbare funktionsknapper er det muligt at sætte kameraet op til den måde, man kan lide at arbejde på.
Panasonic har valgt at holde sig til 15,9 mio. pix–els, hvilket er fornuftigt, da Micro Four Thirds-sensoren selv ved denne opløsning har relativt små pix­els. Det gør, at billedstøjen er flot under kontrol, mens svagheden til gengæld er, at detaljegengivelsen så ikke når kameraer som fx Nikon D7100 med 24,0 mio. pixels. Eksponeringen er generelt fornuftig, men der skal til tider arbejdes med eksponeringskompensationen, men når det er gjort, så håndterer kameraet modlys fremragende med et enormt dynamisk område. Video står flot, selv om avchd-komprimeringen i nogle tilfælde kan give streger i billedet ved panorering. Den elektroniske søger kan vippes trinløst lodret op, mens skærmen kan vippes både op og ned.

Forrygende til diskrete fotos

Skærmen er berøringsfølsom, og denne funktion er ideelt integreret med kameraets øvrige indstillinger. Man kan fokusere og tage bil­ledet ved at pege på det, der skal være skarpt, men også selve menusystemet kan styres alene ved at trykke på skærmen. Der er desuden wi-fi med blandt andet omfattende muligheder for at styre kameraet trådløst med en smartphone. Alt i alt er kameraet nok testens bedste til diskret reportagefotografering, mens det til fx natur, sport og action kommer til kort over for de bedste spejlreflekser på grund af den lidt lave opløsning og en autofokus, der bestemt ikke er dårlig, men som på kontinuerlig er lidt langsom til at stille skarpt på bevægelige motiver. Panasonic har et af markedets største systemer med 16 objektiver at vælge imellem, og GX7 har fået stabilisering på billedchippen, så man også kan slippe for rystelser, hvis man bruger Olympus-objektiver.

Konklusion

Er et spejlrefleks for stort, så overvej GX7. Med sine små mål, fornemme billedkvalitet og vipbare søger er det et rigtig godt valg til især reportage.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
15,9
Brændviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
9,0
Max. ISO
25.600