Panasonic Lumix DMC-GX7

Panasonics spritnye topmodel er det hidtil bedste Four Thirds-kamera og et oplagt valg for entusiasten, der vil have et let og diskret kvalitetskamera med et bredt udvalg af objektiver.

af Gearguiden #Kamera #Panasonic
8.9

De fem punkter, der karakteriserer et godt kamera til professionelle og entusiaster, er, at billedkvaliteten er i orden, at det arbejder hurtigt og præcist, at det er hurtigt at ændre de mest brugte indstillinger, samt at kameraet er robust. Sidste punkt er, at det kan udbygges med alt det tilbehør, man har brug for. DMC-GX7 kan sætte flueben ud for alle punkter.
Hvad angår det første punkt, er billedkvaliteten den hidtil bedste, vi har set fra et Micro Four Thirds-kamera. Skarphedsindtrykket er fremragende takket være blandt andet gode objektiver. Kameraets farvegengivelse er fin og kan trimmes ned i mindste detalje. Som på andre kameraer kan man justere farvemætningen, men her er det også let at finjustere samtlige hvidbalanceindstillinger, så de matcher ens smag. Man kan desuden optage både i jpeg og raw hver for sig eller samtidig. Vignettering og fortegning korrigeres automatisk på alle Micro Four Thirds-kameraer og er dermed ikke noget problem. Det, der imidlertid virkelig imponerede os, var kameraets evne til at håndtere modlys og store kontraster. Her er kameraet i absolut topklasse, også hvis man sammenligner med professionelle spejlreflekskameraer.
Det samme gør sig gældende med farvestøj, hvor Lumix DMC-GX7 i vores målinger spillede lige op med selveste Nikon D800. Kun når det gælder detaljegengivelse, lykkes det ikke Panasonic med sin lavere opløsning og mindre sensor at matche Sony Alpha NEX-7, der har APS-C-sensor og 24,0 mio. pixels. Sonys topmodel er stadig uovertruffen, og da den efterhånden har været to et halvt år på markedet, har gadeprisen i dag lagt sig 1000 kroner under GX7.

Hurtigt at indstille

Kameraet arbejder hurtigt og præcist. Autofokus rammer hurtigt, lige hvor den skal, og der er blandt andet af samme grund nærmest ingen forsinkelse på udløserknappen. Lcd-skærmen er skarp og tydelig, og det samme gælder den elektroniske søger, der som markedets eneste kan vippe 90 grader op. Det er nyttigt. Kameraet har tilbehørssko og desuden en indbygget pop op-blitz, der i en snæver vending kan bruges til eksempelvis opblødning.
Kameraet er desuden nemt at indstille. Alle centrale funktioner har deres egen knap, og der er desuden hele fire programmérbare funktionsknapper. Al automatik virker fint. Man kunne dog ønske, at panoramaprogrammet også fungerede i højformat, samt når man peger kameraet lidt op eller ned.
Der er tre brugerprogrammerbare indstillinger, så man kan forberede sig på fx forskellige lysforhold. Desuden har kameraet en glimrende berøringsfølsom skærm og indbygget wi-fi. Det betyder, at man hurtigt kan overføre billed-er til sin smartphone trådløst, og at man også kan fjernstyre kameraet fra sin smartphone eller tablet. Det kræver blot, at man installerer en gratis app, der både fås til iOS og Android.
Når det handler om robusthed og tilbehør, efterlader GX7 et indtryk af at kunne holde til det meste. Kameraet leveres desuden med en modlysblænde. Panasonic oplyser, at batteriet kan holde til 320 optagelser, hvilket holder meget godt i praksis.

Alsidigt kamerasystem

Lumix-systemet rummer 15 glimrende objektiver, der dækker fra fiskeøje til, hvad der svarer til 600 mm. Desuden tilbyder Panasonic, som markedets eneste, et objektiv specielt til 3-d-optagelse. Samlet set er Panasonics kamerasystem et af markedets bredeste, og GX7 kan desuden bruge Olympus-objektiver. Panasonic benytter billedstabilisering i objektivet, mens det hos Olympus findes i kameraet. Forgængeren hedder GX1, så hvorfor hedder efterfølgeren nu GX7? Forklaringen er, at GX-serien har kørt parløb med Panasonics GF-serie, og her har man haft GF1 til GF6. Derfor valgte Panasonic at springe frem til GX7. Dertil kommer, forklarer Panasonic, at GX7 er et langt bedre kamera end GX1. Og det har de absolut ret i.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Panasonic Lumix DMC-GX7 er en fornøjelse at arbejde med og en mester i modlys. Billedkvaliteten er den bedste, vi har set fra et Four Thirds-kamera, og kameraet bakkes op af en stribe glimrende objektiver. Kameraet er lige nu en af markedets mest spændende entusiastmodeller og er en klar udfordrer til alle andre kompakte systemkameraer. Ikke mindst i kraft af sin elektroniske søger.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
15,8
Brændviddeforl./optisk zoom
2,0x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
5,0
Max. ISO
25.600