Panasonic Lumix DMC-TZ60

TZ60 er det nye flagskib i Panasonics kompakte TZ-serie og BYDER PÅ HELE 30X OPTISK ZOOM. Det giver konkurrenterne kamp til stregen med sin lynhurtige autofokus kombineret med raw.

af Gearguiden #Kamera #Panasonic
8.5

Det slanke Lumix TZ60 er blot 3,4 cm tykt, og alligevel er det lykkes Panasonic at få det til at rumme 30x optisk zoom. Zoomområdet dækker det fornuftige brændviddeområde på 24-720 mm, hvilket gør TZ60 til et oplagt rejsekamera. Billedsensoren måler blot 6,17 x 4,55 mm, hvilket betyder, at der skal presses mange billedinformationer ned på lidt plads. Prisen betales af detaljegraden, som ikke imponerer os, mens billedstøjen er stort set fraværende op til ISO 3200. Fraværet af støj er en konsekvens af støjreduktionen, som ikke kan slås fra, og som er programmeret til at tage hårdt fat, hvilket fjerner korn og støj, men samtidig gør skarpheden ringere og detaljegraden mere ulden.

TZ60 er det første kamera i TZ-serien, som kan skyde i raw, hvilket vi anbefaler, at man benytter sig af, hvis man fotograferer i svagt lys, så man slipper for den hårde støjreduktion. Skyder man i dagslys ved ISO 100 og ISO 200, får man flotte, varme farver og en fin kontrast med jpeg.

Lynhurtig autofokus

Når et kamera har 30x optisk zoom under motorhjelmen, er det vigtigt, at autofokus reagerer hurtigt og præcist, da man ellers går glip af mange motiver. Autofokus hos TZ60 hører til i den hurtigere ende, og det var kun ganske få af vores motiver, som blev uskarpe. Kameraet har en lcd-skærm på 3,0 tommer med en opløsning på 920.000 punkter. Skærmen er ganske skarp under alle lysforhold, men den er hverken fleksibel eller berøringsfølsom. Det er til gengæld fint, at kameraet har en lille elektronisk søger, som er god, når man optager i kraftigt sollys. Man bør dog ikke anvende søgeren til action, da søgerbilledet ikke opdateres hurtigt nok.

TZ60 har indbygget gps og wi-fi, og især gps’en er god, da man under afspilning kan se præcis, hvor fotos er taget. Benytter man manuel fokus, får man hjælp af et forstørret fokusområdet på skærmen, så man nemt kan se, hvor skarpheden er optimal.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Det kompakte TZ60 er velegnet til rejser, da det har 30x optisk zoom, en hurtig autofokus samt gps og wi-fi. Det er et plus, at kameraet optager i raw, og den lille elektroniske søger er fin. Skærmen er skarp, men hverken fleksibel eller berøringsfølsom. Støjreduktionen tager hårdt fat, og det er uhensigtsmæssigt, at man ikke kan slå den fra.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
18,0
Brændviddeforl./optisk zoom
30x
LCD-skærm
3,0
Billeder/sekund
10,0
Max. ISO
6400