Panasonic Lumix DMC-TZ70

Den nye model fra Panasonic er et rigtigt rejsekamera, hvor man føler sig hensat til de analoge dage, men samtidig får den nyeste teknologi.

#Kamera #Panasonic
8.3

Dette lille kamera med en kraftig zoom på 30x er fint til de varierede motiver, man finder på rejsen. Det er dog rundt om objektivet, at kameraets trumfkort befinder sig. Her sidder nemlig en genial kontrolring, så man lynhurtigt kan vælge lukkertid eller blænde. Den kan også benyttes til at indstille fokus manuelt. Her får man desuden hjælp af funktionen Focus Peaking, der optegner de dele, som er i fokus, så man tydeligt kan se på skærmen, hvad der bliver skarpt. Lcd-skærmen er hverken fleksibel eller berøringsfølsom. Til gengæld er den skarp og gengiver eksponeringen præcist.
Selv om kameraet er lille, er der i klassisk stil også indbygget elektronisk søger, som vi ofte benyttede i testperioden. Den er god og detaljeret og en fordel i kraftigt sollys. Kameraet har også indbygget wi-fi, og via NFC-teknologien kan man overføre billeder fra sin telefon lynhurtigt. Man kan også benytte sin smartphone som fjernudløser.
Billedkvaliteten byder på naturtro farver med god mætning, men skyggerne bliver ofte lidt tunge. ISO-værdierne strækker sig fra 80 til 6400, men selv om kameraets opløsning blot er 12,1 mio. pixels, så betyder den lille cmos-billedsensor, at detaljegraden skuffer. Fra ISO 800 begynder støjreduktionen at tage hårdt fat.

Indstillingshjulet bag på kameraet er lille, men det er fint, at to FN-knapper kan indstilles, så de fx giver adgang til ISO eller hvidbalance. At TZ70 er tænkt som et rejsekamera, ser man tydeligt på en funktion som fx timelapse, hvor man nemt kan skabe en flot video af en solnedgang. Kameraets objektiv bærer Leica-navnet, men med en beskeden lysstyrke på F3.3-6.4 er man ofte nødt til at skrue op for ISO-tallet, hvilket koster detaljer.
Video optages i Full HD med 30 billeder per sekund, og her er kvaliteten af både lyd og billede bedre end hos mange af konkurrenterne. Actionbilleder kan man også sagtens skyde med kameraet, da man kan tage ti billeder i sekundet i fuld opløsning med fast fokus, mens man maksimal når op på seks billeder per sekund, hvis man bruger følgefokus. Vi savner dog indbygget gps i det ellers oplagte rejsekamerakameraet.

Konklusion

Kontrolringen, som sidder omkring objektivet, er genial, når man lynhurtigt vil vælge blænde, lukkertid eller indstille fokus manuelt.
Korn er irriterende, men kraftig støjreduktion er endnu værre, da det gør billederne uskarpe. Fra ISO 800 og opefter er den alt for kraftig.

Specifikationer

Mærke
Panasonic
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
30
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
10
Max. ISO
6400