Pentax MX-1

Engang gav det status i fotografkredse at have et kamera, der var blankslidt, så metallet under den sorte overflade skinnede igennem på kameraets kanter.

#Kamera #Pentax
8.2

MX-1 er en tung sag, fordi det er udført i samme messing som i 1960’erne, så når det engang bliver slidt, kommer det til at ligne datidens kultkameraer. MX fra 1976 var et af Pentax’ mest succesrige spejlreflekser, og det nye MX-1 logo har præcis samme typografi. Hvor designet er retro, er billeddannelsen nutidig. MX-1 scorer flot på billedkvaliteten, takket være gode farver, fin skarphed og detaljegengivelse samt acceptable målinger for støj hele vejen igennem ISO-området. Eksponeringen er generelt god, selv om man kunne ønske sig lidt bedre kontraststyring. Skal eksponeringen kompenseres, gøres det let på et indstillingshjul under højre tommelfinger.
Dertil har kameraet den samme glimrende menu som i de aktuelle spejlreflekskameraer fra Pentax. Prisen, der holder sig under 3000 kroner, er også i orden. Når det er sagt, er MX-1 både stort og tungt, og med sit murstensdesign er det ikke nemt at have i lommen. Der er ingen søger og ikke mulighed for at tilslutte nogen, ligesom der heller ikke kan tilsluttes blitz eller mikrofon. På plussiden tæller, at kameraets lcd-skærm kan vippe fra lodret op til 45 grader ned.

Konklusion

Med MX-1 leverer Pentax en ganske flot billedkvalitet. Kameraet er velfungerende, men stort, tungt og uergonomisk. Prisen er ganske fin.

Specifikationer

Mærke
Pentax
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
4x
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
1,8
Max. ISO
12800