05_WG-50_black

Ricoh WG-50

Ricohs nye undervandskamera har et par spændende, nye programmer og indbyggede LED-pærer til selfies og makroskud, men kameraet er næsten for kompakt.

af Gearguiden #Kamera #Ricoh
8.3

Ricoh WG-50 kan klare et undervandsophold på to timer ned til 15 meters dybde og afløser den tidligere model WG-30 fra 2014. Forbedringerne er desværre til at overse. Objektiv, kamerahus, skærm og opløsning er nemlig helt identiske. Nyt er til gengæld et par programmer, som sikrer, at man får flotte optagelser under vandet. Et program sørger for, at hvidbalancen optimerer farverne under vand, når der optages video. Et andet program tager to billeder lige efter hinanden, hvor det ene er skudt med blitz. På den måde slipper man for at skulle rode med blitzen under vand, men fumleri slipper man dog alligevel ikke for, da kameraets knapper er ekstremt små.

Kamerahuset kan tåle nogle tæsk og vejer kun 193 gram. Desværre er ergonomien dårlig. Det er svært at holde og betjene det kompakte WG-50 med én hånd, og det er et problem under vand.

Seks LED-lamper, der sidder omkring objektivet, bliver aktiveret, når man optager med programmet Mikroskop. De oplyser fint de nære ting, men desværre falder opløsningen til blot 2,0 mio. pixels, når programmet anvendes. LED-lamperne kan også bruges til at tage selfies. Her blinker pærerne, indtil brugerens ansigt er centreret.

Almindelige billeder optages i en opløsning på 15,9 mio. pixels, og detaljegraden er fornuftig. Det samme er farvegengivelsen, som ganske vist ligger i den kølige, men dog realistiske ende. Kontrasten volder en smule problemer i modlys, hvor man mister nuancer i skygger og mørke områder.

WG-50 har hverken wi-fi eller indbygget billedstabilisering. I stedet skrues der op for ISO-tallet, hvilket giver korn, når man kommer over ISO 800. Også skærmen på 2,7 tommer skuffer, da opløsningen kun er på 230.000 pixels.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Under vandet tager kameraet automatisk ét billede med og et uden blitz, så man slipper for at fumle unødigt med indstillingerne.
Under vandet tager kameraet automatisk ét billede med og et uden blitz, så man slipper for at fumle unødigt med indstillingerne.

Specifikationer

Mærke
Ricoh
Mio. pixels
16
Brændviddeforl./optisk zoom
5
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
8
Max. ISO
6400