Ricoh WG-6

Ricohs nye WG-6 er med en brændvidde svarende til 28-140 mm et fikst supplement til det store udstyr, hvis man fx skal en tur på stranden eller på mountainbike, hvor kameraet skal kunne tåle nogle knubs.

af Gearguiden #Kamera #Ricoh
8.2

Ricohs nye WG-6 er med en brændvidde svarende til 28-140 mm et fikst supplement til det store udstyr, hvis man fx skal en tur på stranden eller på mountainbike, hvor kameraet skal kunne tåle nogle knubs. ­Designmæssigt har kameraet fået en opstrammer og er mere strømlinet end tidligere WG-modeller. Alligevel er ergonomien rigtig fin, bortset fra at den medfølgende håndledsrem ikke kan strammes. Kameraet kan derfor let glide af håndleddet, hvilket kan være problematisk under vand.

Ud over en indbygget blitz har kameraet seks LED-lamper omkring objektivet, der er en rigtig god hjælp til makrooptagelser. Som standard byder WG-6 på 20,2 mio. pixels, og det lyder jo fint, men desværre er detaljegengivelsen ikke imponerende. Det er ikke muligt at indstille blænde, hvilket dog er normalt for denne type kameraer. Man kan heller ikke optage i raw, og WG-6 undereksponerer en hel del, så det er ofte nødvendigt at ty til eksponeringskompensationen, som kan bruges med programmet P.

Kameraets ni fokuspunkter reagerer hurtigt, og den indbyggede ansigtsgenkendelse er ­velfungerende. Der er mange fine motivprogrammer, og vi var især begejstrede for undervands­indstillingen, der leverer flotte farver ved undervandsfotos, hvor motiverne i vandet træder pænt frem med god kontrast mod vandets blå og grønne nuancer. På standardindstillingen over vand er ­farverne også fine og naturlige. Skærmen har en opløsning på 1.040.000 punkter og viser et troværdigt billede med mange detaljer. Trods den høje pris er der ingen trådløse funktioner.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Robust kamera, der giver nye fotomuligheder. LED-lamperne giver et fint lys til næroptagelser. Det er nemt at betjene og ­brugertilpasse kameraet. Eksponeringen er ikke altid sikker. Hverken wi-fi eller Bluetooth.

Specifikationer

Mærke
Ricoh
Mio. pixels
20,2
Brændviddeforl./optisk zoom
5 x optisk zoom
LCD-skærm
3
Billeder/sekund
3
Max. ISO
6400