Ricoh WG-60

Ricohs nye undervandskamera har et smart design og kan skyde billeder ned til 14 meters dybde. Det kræver dog gode lysforhold at få en optimal billedkvalitet.

af Gearguiden #Kamera #Ricoh
8.4

Ricoh WG-60 ligger perfekt i ­h­ånden, og det er en vigtig detalje, da ­kameraet skal kunne bruges under både ­fugtige og våde forhold. Huset er ­designet med flere fordybninger, så det er ­svært at miste grebet om kameraet, selv med våde hænder. Skærmen er på 2,7 tommer og har en opløsning på ­beskedne 230.000 punkter. Den gengiver motiver for lyst, og derfor tror man fejlagtigt, at kameraet overeksponerer motiverne.
WG-60 ligger i den billige ende af hårdføre kompaktkameraer, og det kan mærkes på blandt andet skærmen, der hverken er berøringsfølsom eller fleksibel. Det er til at leve med, når man fotograferer under vand. Knapperne er dog for små og sidder for tæt.
Kameraet har en udmærket brændvidde på 25-140mm og en opløsning på 16,0 mio. pixels. Detaljegraden og farvegengivelsen er fin op til IS0 800, hvor billedstøjen dukker op.
Den indbyggede blitz er forbavsende kraftig, så den kan sagtens benyttes som en god udfyldningsblitz. Vælger man makroprogrammet, som er angivet med et forstørrelsesglas, tænder seks LED-lamper, der sidder omkring objektivet. De oplyser motivet ensartet og uden grimme skygger.
En anden glimrende ­feature er, at WG-60 kan skyde otte ­billeder i ­sekundet. Kameraet optager video i Full HD med 30 billeder i sekundet, og i dagslys bliver kvaliteten udmærket. Man kan zoome under optagelse, men desværre ikke ændre fokus. Derudover er det ærgerligt, at kameraet ikke har ­indbygget wi-fi og elektronisk kompas. Det er også lidt skuffende, at der kun er minimale forskelle mellem forgængeren WG-50 og WG-60. Den nye model fås i sort og rød og kan benytte FlashAir Wi-Fi SD-kort, så man ad den vej kan overføre sine billeder trådløst.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Hårdført kamerahus i smart indpakning. I dagslys er billedkvaliteten fin op til ISO 800. Naturlige farver og flot kontrast.

Vi savner indbygget wi-fi, et elektronisk kompas og en større skærm, der kan gengive motivet med den korrekte eksponering.

Specifikationer

Mærke
Ricoh