Samsung EX2F

Samsung EX2F er udstyret med beskedne 3,3x zoom, der ikke desto mindre går ud på 24 mm, hvor objektivet har lysstyrke F1.4, og zoomer ind til 80 mm, hvor lysstyrken er F2.7.

#Kamera #Samsung
7.8

Kameraet har ingen søger, men en stor sidehængslet skærm, der kan vippes og drejes. En optisk søger fås dog som tilbehør og kan sættes i kameraets tilbehørssko.
EX2F deler brugerflade med Samsung-kameraer, der har berøringsfølsom skærm. Det har dette kamera ikke, og det betyder, at indstilling af kameraet i mange tilfælde er besværlig sammenlignet med de bedste konkurrenter. Der sidder dog en god knap til eksponeringskompensation foran på kameraet, men ellers foregår selv centrale indstillinger som ISO og hvidbalance via menu og undermenu. Til gengæld har kameraet et indstillingshjul, hvis eneste funktion er at styre optagehastigheden. Objektivet har nogen fortegning på vidvinkel og indre reflekser i modlys, men er i øvrigt skarpt og bidrager til en god detaljegengivelse.
Farverne bliver lidt triste, mens kameraet har fint styr på kontrasten. Kameraet ligger nydeligt i vores målinger af støj, og først på ISO 12.800 bliver støjreduktionen så kraftig, at det virker generende. I praksis er billeder i svagt lys af problematisk kvalitet. EX2F oplades via usb-stikket, og der er indbygget wi-fi.

Konklusion

Samsung er et af de billigste kameraer i klassen. Det er ikke dårligt, men kameraet udmærker sig hverken på billedkvalitet eller brugerglæde.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Mio. pixels
12
Brændviddeforl./optisk zoom
3,3x
LCD-skærm
3,3
Billeder/sekund
1,8
Max. ISO
12800