Samsung Galaxy Camera 3G

Galaxy Camera er et topmoderne kamera baseret på styresystemet Android. Det har indbygget wi-fi og understøtter dataoverførsel via 3G. Se, om billedkvaliteten kan følge med.

#Kamera #Samsung
8.2

Markedet for kompaktkameraer presses voldsomt af smartphones. Samtidig bliver tidens snapshots delt som aldrig før på fx Facebook, hvor det største problem har været, at mobiltelefonernes billedkvalitet ikke matcher, hvad selv de billigste kompaktkameraer kan præstere. Ligesom Nikon COOLPIX S800c forsøger Samsung med Galaxy Camera at bygge bro mellem smartphone og kompaktkamera.
Galaxy Camera ligner og opfører sig som Samsungs smartphones med styresystemet Android Jelly Bean. Brugerfladen er herligt intuitiv, og kameraet har indbygget wi-fi, ligesom det understøtter 3G-dataoverførsel, hvis man sætter et kompatibelt sim-kort i kameraet. Det betyder, at man kan gå på nettet overalt, hvis bare der er 3G-dækning. Man kan dog ikke modtage og foretage opkald som med en telefon. Til gengæld kan man installere apps og overføre sine billeder til nettet.

Knivskarp skærm
En af Galaxy Cameras største styrker er de 21x optisk zoom, som dækker området 23-483 mm. Den maksimale blænde på F2.8 sikrer desuden, at man kan fotografere ved lav ISO i svag belysning. Det er en vigtig finesse, for kommer man over ISO 400, tager støjreduktionen voldsom fat med uldne billeder som resultat.
Den berøringsfølsomme skærm på 4,8 tommer er knivskarp og bedre end Nikons, og det er let at vælge fokuspunkt med fingeren. Der er indbygget gps og et billedredigeringsprogram med op til 65 forskellige billedbehandlingstrin fra farveoptimering til beskæring.
Billedkvaliteten er markant bedre end de bedste smartphones. Alligevel må man leve med usikker eksponering i modlys, uskarpe billedhjørner i teleområdet samt unaturlige farver, ikke mindst de blå. Autofokussen er ikke til action, da den har svært ved at stille skarpt på motiver, der bevæger sig. Til prisen finder man bedre kompaktkameraer på markedet.

Konklusion

Samsung Galaxy Camera er et godt bud på, hvordan fremtidens kameraer vil se ud. Kameraet bruger styresystemet Android Jelly Bean og er spækket med trådløse muligheder. Brugerfladen er intuitiv, og smartphone-brugere vil hurtigt føle sig hjemme. Billedkvaliteten er fornuftig i dagslys, hvor farvegengivelsen dog er upræcis. Høj ISO bør undgås.

Specifikationer

Mærke
Samsung
Mio. pixels
16
Brændviddeforl./optisk zoom
21x
LCD-skærm
4,8
Billeder/sekund
24
Max. ISO
3200